Witam, pracuje w aptece jako mgr farmacji od niedawna, chciałam sie poradzić kogoś bardziej doświadczonego kto ponosi odpowiedzialność finansową jeśli podczas kontroli, nfz cofnie refundację za jakieś recepty?
Często jest sytuacja w której pytamy sie kierownika czy np wydać lek np. z peselem napisanym częsciowo pod kreską pierwszej czesci recepty lub gdy jest niezbyt wyraźnie napisana itp., Kierownik apteki mówi noooo wydaj.
Czy właściciel apteki ma prawo obciążyć mnie? ( oczywiście za rp na których się podbiłam)
Witamy na Internetowym Forum Farmaceutycznym
![]() |
Witaj na Internetowym Forum Farmaceutycznym, prawdopodobnie największym forum dyskusyjnym dla obecnych i przyszłych farmaceutów i techników farmaceutycznych. Ale to nie wszystko ... jest tutaj też miejsce dla każdej osoby chcącej uzyskać fachową poradę naszych specjalistów. Aby włączyć się do dyskusji musisz się ZALOGOWAĆ lub jeżeli jeszcze nie masz konta użytkownika ZAREJESTROWAĆ. To zajmie tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł/mogła:
Zapraszamy Administratorzy: Nysander i Anusia wraz z ekipą Moderatorów: Hasal, Olga RaQ, lunaak |
Guest Message by DevFuse
Recepty nie zrefundowane przez nfz
Rozpoczęty przez Gość [GOSC], 19.11.2011 23:37
kto ponosi odpowiedzialnosc
3 odpowiedzi w tym temacie
#1 Gość [GOSC]
Napisano 19 listopad 2011 - 23:37
Napisano 24 listopad 2011 - 22:43
Użytkownik GOSC dnia 19 listopad 2011 - 23:37 napisał
Witam, pracuje w aptece jako mgr farmacji od niedawna, chciałam sie poradzić kogoś bardziej doświadczonego kto ponosi odpowiedzialność finansową jeśli podczas kontroli, nfz cofnie refundację za jakieś recepty?
Często jest sytuacja w której pytamy sie kierownika czy np wydać lek np. z peselem napisanym częsciowo pod kreską pierwszej czesci recepty lub gdy jest niezbyt wyraźnie napisana itp., Kierownik apteki mówi noooo wydaj.
Czy właściciel apteki ma prawo obciążyć mnie? ( oczywiście za rp na których się podbiłam)
Zależy DLACZEGO cofnie.
Odpowiada lekarz wystawiający receptę lub farmaceuta mozliwości cofnięcia refundacji jest naprawdę wiele
Napisano 24 listopad 2011 - 23:02
Zdziwiłbyś się - możliwości jest aż nadto.
Napisano 24 listopad 2011 - 23:12
Użytkownik GOSC dnia 19 listopad 2011 - 23:37 napisał
Kierownik apteki mówi noooo wydaj.
Jak mówi "noooo wydaj" to niech "nooo podbije" - w przeciwnym wypadku, skoro podbijasz cudze decyzje...hmmm... <zasada Ch.W.D>
P.S.
warto też przyjrzeć się swej umowie o pracę, jak tam rozwiązano kwestię odpowiedzialności materialnej...
Użytkownik OsiouPotfur edytował ten post 24 listopad 2011 - 23:12