Dziękujemy za zainteresowanie,
sytuacja wygląda tak, że od samego początku forum jest finansowane z mojej prywatnej kieszeni, wszelkie opłaty związane z domeną, utrzymaniem comiesięcznym serwera, czy też aktualizacje oprogramowania forum i dodatków. Reklamy które są na forum pokrywają te koszty w pewnym stopniu i pozwalają mi utrzymać forum od ponad 7 lat.
Czas prywatny jaki poświęcamy na co dzień utrzymanie na forum jest niepoliczalny. Ja ostatnio z braku możliwości zajmuję się głównie stroną techniczną, Anusia z Hasalem ogarniali wpisy użytkowników. Teraz będziemy mieć do pomocy Olgę i lunaak'a za co im dziękujemy.
Oczywiście dało by się na forum, czy dla forum, zrobić o wiele więcej gdyby przypływ środków był większy niż jest obecnie. Mamy wiele pomysłów na rozwój, część z nich w miarę możliwości wprowadzamy (co mam nadzieję widać ostatnio), jednak część musi czekać na lepsze czasy.
Z drugiej strony jest nam niezmiernie miło, że ktoś zauważa naszą pracę dla Was wszystkich Użytkowników i ma ochotę w jakiś sposób to docenić. Dostęp do forum zawsze był i będzie bezpłatny, bo zależy nam na otwartości.
W 2006 roku była akcja wsparcia forum przez użytkowników mająca na celu wykupienie nowego oprogramowania. Odzew okazał się mniejszy niż oczekiwałem, ale do dziś jestem wdzięczny osobom które wtedy odpowiedziały na mój apel i wsparły mnie w rozwoju <acronym title='Internetowe Forum Farmaceutyczne'><acronym title='Internetowe Forum Farmaceutyczne'>
IFF</acronym></acronym>. Mam nadzieję, że dziś mogą powiedzieć, że się opłaciło.
Jeżeli uważacie więc, że warto dołożyć cegiełkę dla dalszego istnienia i ulepszania forum, możemy obiecać, że przekazane środki spożytkujemy najlepiej jak będziemy potrafili aby Internetowe Forum Farmaceutyczne spełniało oczekiwania obecnych i przyszłych jego użytkowników.
Otrzymane dotacje:
28.11.2011 - 20,00 - anonim
Serdecznie dziękujemy