Witamy na Internetowym Forum Farmaceutycznym
![]() |
Witaj na Internetowym Forum Farmaceutycznym, prawdopodobnie największym forum dyskusyjnym dla obecnych i przyszłych farmaceutów i techników farmaceutycznych. Ale to nie wszystko ... jest tutaj też miejsce dla każdej osoby chcącej uzyskać fachową poradę naszych specjalistów. Aby włączyć się do dyskusji musisz się ZALOGOWAĆ lub jeżeli jeszcze nie masz konta użytkownika ZAREJESTROWAĆ. To zajmie tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł/mogła:
Zapraszamy Administratorzy: Nysander i Anusia wraz z ekipą Moderatorów: Hasal, Olga RaQ, lunaak |
Guest Message by DevFuse
Czy ktoś jest w stanie rozczytać to zaświadczenie lekarskie...
Rozpoczęty przez Gość [Kuba_93], 14.12.2011 13:25
10 odpowiedzi w tym temacie
#1 Gość [Kuba_93]
Napisano 14 grudzień 2011 - 13:25
Witam,
Wiem ze farmaceuci mają wspaniały dar rozczytywania pisma lekarzy więc może któryś z Państwa da radę rozczytać fragment tego zwolnienia, nie mam pojęcia na ile jest, i co jest napisane dalej, a z lekarzem się nie zrozumieliśmy....
http://imageshack.us...eznazwy1dc.png/
Wiem ze farmaceuci mają wspaniały dar rozczytywania pisma lekarzy więc może któryś z Państwa da radę rozczytać fragment tego zwolnienia, nie mam pojęcia na ile jest, i co jest napisane dalej, a z lekarzem się nie zrozumieliśmy....
http://imageshack.us...eznazwy1dc.png/
Napisano 14 grudzień 2011 - 13:59
zwolniony z zajęć wf-u
do 15,12,2011
tak na moje oko
do 15,12,2011
tak na moje oko
Napisano 14 grudzień 2011 - 14:17
Ciagle nie moge nadziwić sie głupocie lekarzy..
Przecież zgodnie z rozporzadzeniem MEN z 1994 roku ucznia do lat 18 usprawiedliwiaja rodzice a powyzej 18 rz usprawiedliwia sie sam.
Wypisywanie zwolnień dla uczniów przez lekarzy jest niezgodne z prawem.
Jedynym zwolnieniem jakie ma pisać lekarz jest ZUS ZLA dla osób pracujacych.
Przecież zgodnie z rozporzadzeniem MEN z 1994 roku ucznia do lat 18 usprawiedliwiaja rodzice a powyzej 18 rz usprawiedliwia sie sam.
Napisano 14 grudzień 2011 - 18:17
Użytkownik mordimer dnia 14 grudzień 2011 - 14:17 napisał
Ciagle nie moge nadziwić sie głupocie lekarzy..
niektore szkoly uznaja tylko zwolnienia od lekarzy
Napisano 14 grudzień 2011 - 18:40
Użytkownik MonikaM dnia 14 grudzień 2011 - 18:17 napisał
niektore szkoly uznaja tylko zwolnienia od lekarzy
Wiem.
I mam w szyfladzie na taka okazje wydrukowane rozporzadzenie MEN i daje w łapke delikwentowi co by w szkole pokazał.
A to że szkoła wymaga to co mnie to obchodzi?? Ja nie mam takiego obowiazku to nie daje i już.
Raz nawet dzwoniła jakas rozhisteryzowana pańcia (okazało sie ze pani dyrektor) że mam wypisać i już to delikatnie zasugerowałem jej ze skoro nie zna obowiazujacych ja aktów prawnych to nie powinna zajmowac piastowanego stanowiska.
Wiem ze niektórzy doktorzy to mieczaki i daja zwolnienia ale to swiadczy o nich jak najgorzej.. Mozna to porównac z farmaceuta ktoty to pod naciskiem pacjenta wydaje lek Rp bez recepty.
Rażący brak profesjonalizmu.
Napisano 14 grudzień 2011 - 20:55
Cytat
Mozna to porównac z farmaceuta ktoty to pod naciskiem pacjenta wydaje lek Rp bez recepty
Nie wrzucajmy wszystkiego do jednego worka. czasem to naprawdę ma sens.
Napisano 27 styczeń 2012 - 17:37
Czy mogę również poprosić o pomoc w rozczytaniu rozpoznania brata http://f.cl.ly/items...rozpoznanie.jpg
Dziękuję
Dziękuję
Napisano 27 styczeń 2012 - 19:06
jakiej specjalności lekarz? jakie miał bat objawy? nie dość że ktoś lamie prawo bo a pisze rozpoznanie po łacinie, b/ nie podaje go pacjentowi to jeszcze robi to nieczytelnie.
Napisano 27 styczeń 2012 - 19:45
Użytkownik lekarz dnia 27 styczeń 2012 - 19:06 napisał
jakiej specjalności lekarz? jakie miał bat objawy? nie dość że ktoś lamie prawo bo a pisze rozpoznanie po łacinie, b/ nie podaje go pacjentowi to jeszcze robi to nieczytelnie.
pow węzły chłonne szyi jest to rozpoznanie wpisane na skierowaniu na badanie krwi na IGM i IGG
Użytkownik razr edytował ten post 27 styczeń 2012 - 19:50