Witamy na Internetowym Forum Farmaceutycznym
![]() |
Witaj na Internetowym Forum Farmaceutycznym, prawdopodobnie największym forum dyskusyjnym dla obecnych i przyszłych farmaceutów i techników farmaceutycznych. Ale to nie wszystko ... jest tutaj też miejsce dla każdej osoby chcącej uzyskać fachową poradę naszych specjalistów. Aby włączyć się do dyskusji musisz się ZALOGOWAĆ lub jeżeli jeszcze nie masz konta użytkownika ZAREJESTROWAĆ. To zajmie tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł/mogła:
Zapraszamy Administratorzy: Nysander i Anusia wraz z ekipą Moderatorów: Hasal, Olga RaQ, lunaak |
Arłukowicz o aptekarzach
Napisano 03 styczeń 2012 - 10:51
I teraz w ich interesie jest wyrugowanie tych prymitywnych metod z ich pracy - prawo i polityka IF dają szansę na to że się to w dużym stopniu uda. Tylko, żeby to się stało wszelkie próby musząbyć poddane ocenie WIF, a żeby to się stało on się musi o tym dowiedzieć.
Także jeśli o czymś wiecie to nie zostawiajcie tego dla siebie tylko informujcie o tym WIF - to nie jest donosicielstwo tylko dbałość o wizerunek naszego zawodu.
Napisano 03 styczeń 2012 - 11:04
dobrze o tym wiem bo miałam okazję tego doświadczyć i akurat ten zapis ustawy podoba mi się najbardziej choć jak wszyscy wiemy pewnie nic się w tej kwestii nie zmieni
Napisano 03 styczeń 2012 - 11:05
Napisano 03 styczeń 2012 - 11:09
Napisano 03 styczeń 2012 - 11:22
Napisano 03 styczeń 2012 - 12:20
Użytkownik anna1271 dnia 03 styczeń 2012 - 10:18 napisał
DOZ zamienił swój program lojalnościowy w tzw. "opiekę farmaceutyczną", z katalogu "nagród" zniknęły garnki, ale suplementy nadal są. Stare karty można-albo trzeba -wymienić na nowe, punkty można przepisać na tzw "kartę opieki farmaceutycznej", pacjent rejestruje się w systemie. Kłania się również ustawa o ochronie danych osobowych. Program 60+ funkcjonuje jako "Karta seniora".
Edit: "Katalogu" nagród nie wolno dać pacjentowi do domu, bo to sprzeczne z zakazem reklamy.
G... się zmieniło,a nie zakaz reklamy... I promocji...
Czyli wszystko po staremu - zatem ogłaszam kolejną rundę walki na rabaty, promocje, punkty, nagrody i tym podobne. Swoją droga to szkoda, że nie ma już tych garnków, bo przydałby mi się do wcześniej otrzymanych patelni :)
Użytkownik Moon edytował ten post 03 styczeń 2012 - 12:21
Napisano 03 styczeń 2012 - 12:44
Użytkownik hasal dnia 03 styczeń 2012 - 11:22 napisał
Ja też nie jestem za programami-grudzień i wycofywanie się z tego ---brrr aż strach wspominać.Ale WIF jest bezsilny na nowe programy- Pacjent sam się podpisuje że to on prosi o prowadzenie opieki farmaceut.pkt tylko za OTC, a to nie uzyskiwanie lojalności pacjenta tylko opieka nad nim -koszmar
Napisano 03 styczeń 2012 - 13:58
Opieka farmaceutyczna za pkt???? Przeciez to śmierdzi na wiorstę.
Napisano 03 styczeń 2012 - 15:04
Napisano 03 styczeń 2012 - 15:19
Napisano 03 styczeń 2012 - 21:44
Użytkownik hasal dnia 03 styczeń 2012 - 13:58 napisał
Opieka farmaceutyczna za pkt???? Przeciez to śmierdzi na wiorstę.
jaka opieka farmaceutyczna? jak można sprawować opiekę farmaceutyczną skoro do tej pory nie ma aktów wykonawczych ani pod art 86 (jak dobrze pamiętam) prawa farmaceutycznego ani pod art 2a ustawy o izbach aptekarskich (jest tam tylko definicja opieki - polegająca na dokumentowanym procesie, w którym farmaceuta, współpracując z pacjentem i lekarzem, a w razie potrzeby z przedstawicielami innych zawodów medycznych, czuwa nad prawidłowym przebiegiem farmakoterapii w celu uzyskania określonych jej efektów poprawiających jakość życia pacjenta?
chyba czegoś nie rozumiem...
Napisano 03 styczeń 2012 - 21:51
Użytkownik desperado dnia 03 styczeń 2012 - 21:44 napisał
Ło matko -czyli nadal jest tak, jak pisałem parę lat temu na przykładzie słonia indyjskiego pojedynczego - opieka jest nielegalna...
Napisano 03 styczeń 2012 - 22:11
osiole no kryminał jak nic:P
Napisano 03 styczeń 2012 - 22:15
Użytkownik celtic dnia 03 styczeń 2012 - 22:11 napisał
wif teraz nie ma czasu, z tego, co czytałem, bo telefonicznie dyżuruje przyjmując zgłoszenia od pacjentów, klientów czy jak im tam... <chiba na ślunsku>
<czyli oni są teraz tymi LUDZKIMI farmaceutami, wychodzi mi>
Użytkownik OsiouPotfur edytował ten post 03 styczeń 2012 - 22:16
Napisano 04 styczeń 2012 - 10:20