Skocz do zawartości

Witamy na Internetowym Forum Farmaceutycznym

Witaj na Internetowym Forum Farmaceutycznym, prawdopodobnie największym forum dyskusyjnym dla obecnych i przyszłych farmaceutów i techników farmaceutycznych.

Ale to nie wszystko ... jest tutaj też miejsce dla każdej osoby chcącej uzyskać fachową poradę naszych specjalistów.

Aby włączyć się do dyskusji musisz się ZALOGOWAĆ lub jeżeli jeszcze nie masz konta użytkownika ZAREJESTROWAĆ.

To zajmie tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł/mogła:
  • brać udział w dyskusjach we wszystkich działach forum,
  • czytać zawartość niedostępną dla niezarejestrowanych użytkowników.
  • przeglądać dostępne u nas oferty pracy
  • rozmawiać na shoutboxie
  • korzystać z Prywatnych Wiadomości do komunikacji z innymi użytkownikami
  • i wiele więcej ...
Dołącz do naszej społeczności już TERAZ.

Zapraszamy Administratorzy: Nysander i Anusia wraz z ekipą Moderatorów: Hasal, Olga RaQ, lunaak
Guest Message by DevFuse

Arłukowicz o aptekarzach

aptekarz sprzedawca minister o aptekarzach

34 odpowiedzi w tym temacie

#21 hasal

Zasłużony

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2663 postów
  • Miejscowość:
    WarSzafka

Napisano 03 styczeń 2012 - 10:51

To MałaMi sie nie obrażaj - tylko się ciesz. Bo większość Twoich kolegów i koleżanek zostało zrobiona przez swoich pracodawców sprzedawcami.
I teraz w ich interesie jest wyrugowanie tych prymitywnych metod z ich pracy - prawo i polityka IF dają szansę na to że się to w dużym stopniu uda. Tylko, żeby to się stało wszelkie próby musząbyć poddane ocenie WIF, a żeby to się stało on się musi o tym dowiedzieć.
Także jeśli o czymś wiecie to nie zostawiajcie tego dla siebie tylko informujcie o tym WIF - to nie jest donosicielstwo tylko dbałość o wizerunek naszego zawodu.

#22 MałaMi

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 183 postów
  • Uczelnia Wyższa:
    Uniwersytet Medyczny w Lublinie

Napisano 03 styczeń 2012 - 11:04

"Bo większość Twoich kolegów i koleżanek zostało zrobiona przez swoich pracodawców sprzedawcami"

dobrze o tym wiem bo miałam okazję tego doświadczyć i akurat ten zapis ustawy podoba mi się najbardziej choć jak wszyscy wiemy pewnie nic się w tej kwestii nie zmieni :unsure:

#23 hasal

Zasłużony

• Moderator
  • 2663 postów
  • Miejscowość:
    WarSzafka

Napisano 03 styczeń 2012 - 11:05

NIe zmieni się jeśli farmaceuci sami nie zaczną czegoś robić.

#24 MałaMi

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 183 postów
  • Uczelnia Wyższa:
    Uniwersytet Medyczny w Lublinie

Napisano 03 styczeń 2012 - 11:09

no i nie zmieni się dopóki nadal nad farmaceutą i kierownikiem będzie właściciel - typu biznesmen po awf- ie ale sami do tego dopuściliśmy

#25 hasal

Zasłużony

• Moderator
  • 2663 postów
  • Miejscowość:
    WarSzafka

Napisano 03 styczeń 2012 - 11:22

MałaMi - toć ja nie piszę - idź do swojego pracodawcy i powiedz mu żeby sobie patelnię (tfu - kartę rabatową) w rzyć wsadził. Ja mówię - mijasz aptekę sieci - zrób dobrze swoim kolegom i zarejestruj się weź kartę i wyślij ją do WIF-u - tym samym zrobisz dobry uczynek a nawet kilka bo zrobisz dobrze i kolegom, i sobie i zadbasz o przestrzeganie przepisów a w przyszłości o jasną interpretację prawa wynikającą z wyroku sądowego.

#26 Moon

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 03 styczeń 2012 - 12:20

Wyświetl postUżytkownik anna1271 dnia 03 styczeń 2012 - 10:18 napisał

Chyba należy posłać pismo do GIF-u...
DOZ zamienił swój program lojalnościowy w tzw. "opiekę farmaceutyczną", z katalogu "nagród" zniknęły garnki, ale suplementy nadal są. Stare karty można-albo trzeba -wymienić na nowe, punkty można przepisać na tzw "kartę opieki farmaceutycznej", pacjent rejestruje się w systemie. Kłania się również ustawa o ochronie danych osobowych. Program 60+ funkcjonuje jako "Karta seniora".
Edit: "Katalogu" nagród nie wolno dać pacjentowi do domu, bo to sprzeczne z zakazem reklamy.

G... się zmieniło,a nie zakaz reklamy... I promocji...

Czyli wszystko po staremu - zatem ogłaszam kolejną rundę walki na rabaty, promocje, punkty, nagrody i tym podobne. Swoją droga to szkoda, że nie ma już tych garnków, bo przydałby mi się do wcześniej otrzymanych patelni :)

Użytkownik Moon edytował ten post 03 styczeń 2012 - 12:21

#27 mycofenolan

• Farmaceuta
  • PipPip
  • 41 postów

Napisano 03 styczeń 2012 - 12:44

Wyświetl postUżytkownik hasal dnia 03 styczeń 2012 - 11:22 napisał

MałaMi - toć ja nie piszę - idź do swojego pracodawcy i powiedz mu żeby sobie patelnię (tfu - kartę rabatową) w rzyć wsadził. Ja mówię - mijasz aptekę sieci - zrób dobrze swoim kolegom i zarejestruj się weź kartę i wyślij ją do WIF-u - tym samym zrobisz dobry uczynek a nawet kilka bo zrobisz dobrze i kolegom, i sobie i zadbasz o przestrzeganie przepisów a w przyszłości o jasną interpretację prawa wynikającą z wyroku sądowego.

Ja też nie jestem za programami-grudzień i wycofywanie się z tego ---brrr aż strach wspominać.Ale WIF jest bezsilny na nowe programy- Pacjent sam się podpisuje że to on prosi o prowadzenie opieki farmaceut.pkt tylko za OTC, a to nie uzyskiwanie lojalności pacjenta tylko opieka nad nim -koszmar

#28 hasal

Zasłużony

• Moderator
  • 2663 postów
  • Miejscowość:
    WarSzafka

Napisano 03 styczeń 2012 - 13:58

Tak mówią sieci - zobaczmy co powie WIF - zachęcam do wysyłania. Jeśli to jest legalne to będziesz mogła sama tak działać, jak nie to sprawa też będzie miała swój pozytywny finał.

Opieka farmaceutyczna za pkt???? Przeciez to śmierdzi na wiorstę.

#29 Eirean

• Użytkownik
  • Pip
  • 37 postów
  • Uczelnia Wyższa:
    Akademia Medyczna we Wrocławiu
  • Miejscowość:
    Festung Breslau
  • Stanowisko:
    Kierownik apteki

Napisano 03 styczeń 2012 - 15:04

U nas w aptece nieopodal wisi nowy plakat z promocyjnymi cenami...naprawdę rozważam zrobienie fotki i wysłanie do WIF (a nie do NFZ tak właściwie?)

#30 hasal

Zasłużony

• Moderator
  • 2663 postów
  • Miejscowość:
    WarSzafka

Napisano 03 styczeń 2012 - 15:19

WIF

#31 desperado

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 160 postów
  • Uczelnia Wyższa:
    Uniwersytet Medyczny w Poznaniu
  • Miejscowość:
    Szczecin

Napisano 03 styczeń 2012 - 21:44

Wyświetl postUżytkownik hasal dnia 03 styczeń 2012 - 13:58 napisał

Tak mówią sieci - zobaczmy co powie WIF - zachęcam do wysyłania. Jeśli to jest legalne to będziesz mogła sama tak działać, jak nie to sprawa też będzie miała swój pozytywny finał.

Opieka farmaceutyczna za pkt???? Przeciez to śmierdzi na wiorstę.

jaka opieka farmaceutyczna? jak można sprawować opiekę farmaceutyczną skoro do tej pory nie ma aktów wykonawczych ani pod art 86 (jak dobrze pamiętam) prawa farmaceutycznego ani pod art 2a ustawy o izbach aptekarskich (jest tam tylko definicja opieki - polegająca na dokumentowanym procesie, w którym farmaceuta, współpracując z pacjentem i lekarzem, a w razie potrzeby z przedstawicielami innych zawodów medycznych, czuwa nad prawidłowym przebiegiem farmakoterapii w celu uzyskania określonych jej efektów poprawiających jakość życia pacjenta?
chyba czegoś nie rozumiem...

#32 OsiouPotfur

Zasłużony

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1286 postów
  • Miejscowość:
    Ponure Miejsce Osua

Napisano 03 styczeń 2012 - 21:51

Wyświetl postUżytkownik desperado dnia 03 styczeń 2012 - 21:44 napisał

jaka opieka farmaceutyczna? jak można sprawować opiekę farmaceutyczną skoro do tej pory nie ma aktów wykonawczych

Ło matko -czyli nadal jest tak, jak pisałem parę lat temu na przykładzie słonia indyjskiego pojedynczego - opieka jest nielegalna... :o

#33 celtic

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 164 postów
  • Uczelnia Wyższa:
    Warszawski Uniwersytet Medyczny

Napisano 03 styczeń 2012 - 22:11

Eirean nie rozważaj tylko działaj!!!

osiole no kryminał jak nic:P

#34 OsiouPotfur

Zasłużony

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1286 postów
  • Miejscowość:
    Ponure Miejsce Osua

Napisano 03 styczeń 2012 - 22:15

Wyświetl postUżytkownik celtic dnia 03 styczeń 2012 - 22:11 napisał

Eirean nie rozważaj tylko działaj!!!

wif teraz nie ma czasu, z tego, co czytałem, bo telefonicznie dyżuruje przyjmując zgłoszenia od pacjentów, klientów czy jak im tam... <chiba na ślunsku>
<czyli oni są teraz tymi LUDZKIMI farmaceutami, wychodzi mi>

Użytkownik OsiouPotfur edytował ten post 03 styczeń 2012 - 22:16

#35 Eirean

• Użytkownik
  • Pip
  • 37 postów
  • Uczelnia Wyższa:
    Akademia Medyczna we Wrocławiu
  • Miejscowość:
    Festung Breslau
  • Stanowisko:
    Kierownik apteki

Napisano 04 styczeń 2012 - 10:20

pójdę dziś zrobić fotkę i wyślę mailem, aż tak mi nie zależy, żeby jeszcze do WIFu jeździć z tym