Mam receptę na Alendronat. Najmniejszą zarejestrowaną dawkę można ustalić na podstawie blozu czy gdzie mogę sprawdzić? Pacjentka akurat wie że ma 70mg. Wg blozu istnieje jeszcze 10mg. (Lekarz akurat poprawi nam tę receptę, ale tak na przyszłość pytam na jakiej podstawie mogę ustalić najmniejszą zarejestrowaną w RP dawkę danego leku)
Witamy na Internetowym Forum Farmaceutycznym
![]() |
Witaj na Internetowym Forum Farmaceutycznym, prawdopodobnie największym forum dyskusyjnym dla obecnych i przyszłych farmaceutów i techników farmaceutycznych. Ale to nie wszystko ... jest tutaj też miejsce dla każdej osoby chcącej uzyskać fachową poradę naszych specjalistów. Aby włączyć się do dyskusji musisz się ZALOGOWAĆ lub jeżeli jeszcze nie masz konta użytkownika ZAREJESTROWAĆ. To zajmie tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł/mogła:
Zapraszamy Administratorzy: Nysander i Anusia wraz z ekipą Moderatorów: Hasal, Olga RaQ, lunaak |
Guest Message by DevFuse
Alendronat bez dawki - najmniejsza zarejestrowana wg nowej ustawy
Rozpoczęty przez Gość [Gość], 05.01.2012 12:02
alendronat recepta bez dawki realizacja recept nowe zasady
1 odpowiedź w tym temacie
#1 Gość [Gość]
Napisano 05 styczeń 2012 - 12:02
Napisano 05 styczeń 2012 - 13:34
Użytkownik Gość dnia 05 styczeń 2012 - 12:02 napisał
Mam receptę na Alendronat. Najmniejszą zarejestrowaną dawkę można ustalić na podstawie blozu czy gdzie mogę sprawdzić? Pacjentka akurat wie że ma 70mg. Wg blozu istnieje jeszcze 10mg. (Lekarz akurat poprawi nam tę receptę, ale tak na przyszłość pytam na jakiej podstawie mogę ustalić najmniejszą zarejestrowaną w RP dawkę danego leku)
urzędowy wykaz produktów leczniczych