Szukam wyżej wymienionej ksiażki ;/ ucze się na Uniwersytecie Medycznym w Katowicach i muszę przygotować z niej na żywienie kliniczne - mieszanine z kilku produktów ( taką papkę ) żeby podać dojelitowo jak pacjent nie może normalnie jeść i ta mieszanina musi spełniać wszystkie kryteria skl. odżywczych, dokładnie muszę opisać co z czym, w jakiej kolejności wymieszać, w która stronę z jaką szybkością itp.
Znajdzie się ktoś kto uratuję mnie z tej opresji ? Albo poradzi jak mam z tego wybrnąć...
z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam
Studenka
Witamy na Internetowym Forum Farmaceutycznym
![]() |
Witaj na Internetowym Forum Farmaceutycznym, prawdopodobnie największym forum dyskusyjnym dla obecnych i przyszłych farmaceutów i techników farmaceutycznych. Ale to nie wszystko ... jest tutaj też miejsce dla każdej osoby chcącej uzyskać fachową poradę naszych specjalistów. Aby włączyć się do dyskusji musisz się ZALOGOWAĆ lub jeżeli jeszcze nie masz konta użytkownika ZAREJESTROWAĆ. To zajmie tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł/mogła:
Zapraszamy Administratorzy: Nysander i Anusia wraz z ekipą Moderatorów: Hasal, Olga RaQ, lunaak |
Guest Message by DevFuse
Standardy żywienia pozajelitowedo i dojelitowego - Proszę o pomoc.
Rozpoczęty przez Alderina, 21.01.2012 17:33
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano 21 styczeń 2012 - 17:33
Napisano 21 styczeń 2012 - 18:55
Użytkownik Alderina dnia 21 styczeń 2012 - 17:33 napisał
Szukam wyżej wymienionej ksiażki ;/ ucze się na Uniwersytecie Medycznym w Katowicach i muszę przygotować z niej na żywienie kliniczne - mieszanine z kilku produktów ( taką papkę ) żeby podać dojelitowo jak pacjent nie może normalnie jeść i ta mieszanina musi spełniać wszystkie kryteria skl. odżywczych, dokładnie muszę opisać co z czym, w jakiej kolejności wymieszać, w która stronę z jaką szybkością itp.
Znajdzie się ktoś kto uratuję mnie z tej opresji ? Albo poradzi jak mam z tego wybrnąć...
Pozdrawiam
Studenka
Pozdrawiam
Studenka
Książka jest ogólnie dostępna przez empik, trzeba sobie zamówić na ich stronie i wybrać salon odbioru lub pocztą. Inne serwisy też podobno mają.
Jeszcze rok temu była spokojnie bo kupowałem.