Witamy na Internetowym Forum Farmaceutycznym
![]() |
Witaj na Internetowym Forum Farmaceutycznym, prawdopodobnie największym forum dyskusyjnym dla obecnych i przyszłych farmaceutów i techników farmaceutycznych. Ale to nie wszystko ... jest tutaj też miejsce dla każdej osoby chcącej uzyskać fachową poradę naszych specjalistów. Aby włączyć się do dyskusji musisz się ZALOGOWAĆ lub jeżeli jeszcze nie masz konta użytkownika ZAREJESTROWAĆ. To zajmie tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł/mogła:
Zapraszamy Administratorzy: Nysander i Anusia wraz z ekipą Moderatorów: Hasal, Olga RaQ, lunaak |
Czy mozna od razu po stażu pracowac jako mgr farmacji?
#1 Gość [pap]
Napisano 18 luty 2012 - 17:14
Napisano 19 luty 2012 - 08:11
Napisano 19 luty 2012 - 12:00
Nie wiem jak w innych województwach, ale w dolnośląskim student kończąc staż 31 marca (sobota no ale nie wiem czy ktoś wyda papierek w piątek...) leci do dziekanatu 2go kwietnia i załatwia papierek o odbyciu w/w, a następnie biegnie na Matejki do Izby i składa tam papiery o przyznanie PWZ. Z tego co wiem Prezydium zbiera się 3-4 kwietnia i będzie przyznawać prawa. Więc przy dobrych wiatrach zaraz po Świętach można zacząć prace.
PS. Jakby ktoś miał jakieś pytania dzwońcie do Izb. Wyjaśnią Wam.
Napisano 19 luty 2012 - 12:23
Napisano 15 marzec 2012 - 00:23
Napisano 28 marzec 2012 - 18:33
Użytkownik stokrotka:) dnia 15 marzec 2012 - 00:23 napisał
przepraszam, że nie na temat, ale chyba chciałaś napisać "przynajmniej" zamiast "bynajmniej". Dobrze jest poznać subtelną różnicę między tymi wyrażeniami. Pozdrawiam
Napisano 29 marzec 2012 - 10:49
Czy muszą mieć chośby umowe zlecenie czy mogą sobie tak "luzem" pracowac? Wiadomo, że muszę je zgłosić do NFZ, do Izby
i do WIF...ale szefowa chciałaby uniknąć koniecznośći placenia za nie jakiegokolwiek ZUS-u i innych tego typu.
Da sie to zrobić? Zgodnie z prawem oczywiście...
(Ale dziwnie napisałam...stażystki są magistrami, a szefowa jest technikiem)
Napisano 29 marzec 2012 - 11:02
Użytkownik olaM dnia 29 marzec 2012 - 10:49 napisał
Czy muszą mieć chośby umowe zlecenie czy mogą sobie tak "luzem" pracowac? Wiadomo, że muszę je zgłosić do NFZ, do Izby
i do WIF...ale szefowa chciałaby uniknąć koniecznośći placenia za nie jakiegokolwiek ZUS-u i innych tego typu.
Da sie to zrobić? Zgodnie z prawem oczywiście...
(Ale dziwnie napisałam...stażystki są magistrami, a szefowa jest technikiem)
Napisano 29 marzec 2012 - 11:38
Umowę na 1/8 etatu (ile moze być najmniej) ?
Napisano 29 marzec 2012 - 11:57
Użytkownik olaM dnia 29 marzec 2012 - 11:38 napisał
Umowę na 1/8 etatu (ile moze być najmniej) ?
Napisano 29 marzec 2012 - 11:58
Napisano 09 kwiecień 2012 - 11:34
jeżeli zacznę staż najwcześniej kiedy można tzn. 1 lipca, czyli skończę go 30 grudnia, to kiedy najwcześniej mogę zacząć pracować ? też muszę czekać do kwietnia, czy mogę wcześniej uzyskać PWZ ?
Napisano 09 kwiecień 2012 - 12:36
Użytkownik sony87 dnia 09 kwiecień 2012 - 11:34 napisał
jeżeli zacznę staż najwcześniej kiedy można tzn. 1 lipca, czyli skończę go 30 grudnia, to kiedy najwcześniej mogę zacząć pracować ? też muszę czekać do kwietnia, czy mogę wcześniej uzyskać PWZ ?
O rozkładzie jazdy posiedzeń Twojej izby dowiesz się od bezpośrednio od nich.
Napisano 09 kwiecień 2012 - 13:05
Śum wyrażał zgodę w wyjątkowych sytuacjach takich jak np ciąża
co do pwz- też musisz zapytać w izbie czy istnieje szansa na otrzymanie pwz wcześniej
z tego co wiem i uczelnie i izby niezbyt chętnie przychylają się do takich próśb
Użytkownik prostacyklina edytował ten post 09 kwiecień 2012 - 13:06
Napisano 09 kwiecień 2012 - 19:57
MINISTRA ZDROWIA
z dnia 16 lutego 2009 r.
w sprawie praktyki zawodowej w aptece
"1. Praktyka rozpoczyna się po wykonaniu i obronie pracy magisterskiej, nie później niż z dniem 1 października, i kończy się po 6 miesiącach pod warunkiem zrealizowania pełnego programu praktyki w łącznej liczbie 960 godzin dydaktycznych, przy czym godzina dydaktyczna realizacji zajęć w ramach praktyki trwa 45 minut. "
nie ma tu nic o tym że nie można od 1 lipca to czemu uczelnia miałaby wyrażać/ nie wyrażać zgody ?
chodzi mi tylko o to czy jeśli wczęniej skończę staż to czy będę mógł też wcześniej zdobyć PWZ czy przydzielają je dopiero grupowo jak wszyscy skończą czyli od 30 marca?
Napisano 09 kwiecień 2012 - 20:42
"staż można rozpocząć od miesiąca lipca najpóźniej od października. Data z jaką staż można rozpocząć to1-szy dzień każdego miesiąca..."
czyli wychodzi na to że od 1 lipca można najwcześniej i tak bym chciał właśnie zacząć tylko martwię się o to żeby potem nie mieć 3 miesiące przymusowych wakacji zanim dostanę PWZ ( o ile oczywiście miałbym załatwioną pracę), czyli mam się dowiadywać w OIA ? ale o co mam pytać tzn o jakieś posiedzenie na którym PWZ są przydzielane ? szkoda że takich rzeczy nie można załatwiać indywidualnie i od ręki...