Skocz do zawartości

Witamy na Internetowym Forum Farmaceutycznym

Witaj na Internetowym Forum Farmaceutycznym, prawdopodobnie największym forum dyskusyjnym dla obecnych i przyszłych farmaceutów i techników farmaceutycznych.

Ale to nie wszystko ... jest tutaj też miejsce dla każdej osoby chcącej uzyskać fachową poradę naszych specjalistów.

Aby włączyć się do dyskusji musisz się ZALOGOWAĆ lub jeżeli jeszcze nie masz konta użytkownika ZAREJESTROWAĆ.

To zajmie tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł/mogła:
  • brać udział w dyskusjach we wszystkich działach forum,
  • czytać zawartość niedostępną dla niezarejestrowanych użytkowników.
  • przeglądać dostępne u nas oferty pracy
  • rozmawiać na shoutboxie
  • korzystać z Prywatnych Wiadomości do komunikacji z innymi użytkownikami
  • i wiele więcej ...
Dołącz do naszej społeczności już TERAZ.

Zapraszamy Administratorzy: Nysander i Anusia wraz z ekipą Moderatorów: Hasal, Olga RaQ, lunaak
Guest Message by DevFuse

- - - - -

Tinidazolum Polpharma

tinidazolum

5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość [michalina]

• Gość

Napisano 19 luty 2012 - 15:07

W poniedziałek 13.02. wzięłam ja i mój partner po kolacji (jak lekarz (ginekolog)zalecił) 4 tabletki na raz Tinidazolum, na zakażenie rzęsistkiem. Mojemu partnerowi nic nie było. Mnie od wtorku dokuczają skutki uboczne : zawroty głowy, mdłości, bywały wymioty oraz biegunka. Byłam dwa dni później spowrotem, ponieważ bylam zaniepokojona długością tych objawow. Lekarz (inny niż z poniedziałku) stwierdził ze dawka jak na moją posturę była za duża na raz ( 55kg) . Przepisał mi na oczyszczenie i zregenerowanie wątroby Esseliv Duo. Ok zażywam. Dodatkowo zażywam Pluszz na poprawę koncentracji. Jest niedziela a ja do tej pory mam zawroty głowy. Na pewno zależy to od organizmu kto ile wydala toksyny. Ale naprawdę to już jest takie uciążliwe, ze nie mogę sobie z tym poradzić! Czy to normalnie miec tak dlugo skutki uboczne?

#2 Wiech13

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 683 postów
  • Uczelnia Wyższa:
    Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Miejscowość:
    Warmia und Masuren
  • Stanowisko:
    Kierownik apteki
  • Miejsce pracy:
    apteka otwarta

Napisano 20 luty 2012 - 11:10

FAKE

#3 Gość [michalina]

• Gość

Napisano 20 luty 2012 - 12:36

Wyświetl postUżytkownik Wiech13 dnia 20 luty 2012 - 11:10 napisał

FAKE

Wyświetl postUżytkownik Wiech13 dnia 20 luty 2012 - 11:10 napisał

FAKE

ok dzieki za pomoc, jest ona nieoceniona..

#4 Wiech13

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 683 postów
  • Uczelnia Wyższa:
    Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Miejscowość:
    Warmia und Masuren
  • Stanowisko:
    Kierownik apteki
  • Miejsce pracy:
    apteka otwarta

Napisano 20 luty 2012 - 13:44

normalnie mozna mieć tak dł€go działania uboczne, a tynidazol raczej paskudne daje reakcje

#5 lekarz

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 147 postów
  • Uczelnia Wyższa:
    Warszawski Uniwersytet Medyczny
  • Miejscowość:
    Warszawa

Napisano 20 luty 2012 - 14:20

po pierwsze - w mojej ocenie leczenie dano złe, zwłaszcza pani - wystraczył Gynalgin w globulkach dopochwowych kilka dni + probiotyk. Dla partnera owszem tylko doustnie. Co do dawki osobie dorosłej przecietnej masy ciała zawsze daje się na raz 4 tabl.
Co do efektów ubocznych - kilka dni się mogą utrzymywać, bo dawka była spora. Wg mnie góra 3-4 dni, potem należy iść do lekarza by sam ocenił.
Co może pani zrobić - brać esseliv duo - na pewno nie zaszkodzi, czy pomoże - wątpię, dieta lekka, zakaz picia alkoholu!!, można dokupić sylimarol i sobie pobrać 1 opakowanie (dość dobrze osłania wątrobę)

#6 Gość [michalina]

• Gość

Napisano 20 luty 2012 - 16:07

Wyświetl postUżytkownik lekarz dnia 20 luty 2012 - 14:20 napisał

po pierwsze - w mojej ocenie leczenie dano złe, zwłaszcza pani - wystraczył Gynalgin w globulkach dopochwowych kilka dni + probiotyk. Dla partnera owszem tylko doustnie. Co do dawki osobie dorosłej przecietnej masy ciała zawsze daje się na raz 4 tabl.
Co do efektów ubocznych - kilka dni się mogą utrzymywać, bo dawka była spora. Wg mnie góra 3-4 dni, potem należy iść do lekarza by sam ocenił.
Co może pani zrobić - brać esseliv duo - na pewno nie zaszkodzi, czy pomoże - wątpię, dieta lekka, zakaz picia alkoholu!!, można dokupić sylimarol i sobie pobrać 1 opakowanie (dość dobrze osłania wątrobę)

Wyświetl postUżytkownik lekarz dnia 20 luty 2012 - 14:20 napisał

gynalgin tez mialam przepisany i stosuje, do tego wlasnie tynidazolum. dziekuje za wskazowki! pozdrawiam

Logowanie

• Potrzebujesz konta? Zarejestruj się!