Skocz do zawartości

Witamy na Internetowym Forum Farmaceutycznym

Witaj na Internetowym Forum Farmaceutycznym, prawdopodobnie największym forum dyskusyjnym dla obecnych i przyszłych farmaceutów i techników farmaceutycznych.

Ale to nie wszystko ... jest tutaj też miejsce dla każdej osoby chcącej uzyskać fachową poradę naszych specjalistów.

Aby włączyć się do dyskusji musisz się ZALOGOWAĆ lub jeżeli jeszcze nie masz konta użytkownika ZAREJESTROWAĆ.

To zajmie tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł/mogła:
  • brać udział w dyskusjach we wszystkich działach forum,
  • czytać zawartość niedostępną dla niezarejestrowanych użytkowników.
  • przeglądać dostępne u nas oferty pracy
  • rozmawiać na shoutboxie
  • korzystać z Prywatnych Wiadomości do komunikacji z innymi użytkownikami
  • i wiele więcej ...
Dołącz do naszej społeczności już TERAZ.

Zapraszamy Administratorzy: Nysander i Anusia wraz z ekipą Moderatorów: Hasal, Olga RaQ, lunaak
Guest Message by DevFuse

Jaki Jest Najbezpieczniejszy Diuretyk Do Dlugiego

Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 jann45

• Nieaktywny
  • 13 postów
  • Uczelnia Wyższa:
    Gdański Uniwersytet Medyczny

Napisano 28 sierpień 2006 - 17:41

najlepiej diuretyk oszczedzajacy potas, jak spironol czy amiloryd, ale spironol powoduje impotecje i ginekomastie u mezczyzn czy amiloryd tez? a niedawno zostal zarejestrowany nowy blokerr aldosteronu EPLERENON -INSPRA-co o im sadzicie? chodzi o to ze mimo ze jestem zdrowy bo wszystkie badania wychodza ok, to zatrzymuje za duzo wody pod skora, znieksztaca mi to sylwetke i powoduje nadcisnienie,ale wody w komorkach mam malo dlatego mam sucha skore i miekkie miesnie, badania NA i K sa w normie, ale wyglada na to ze zamiast sodu i wody trace potas z komorek, niezaleznie ile wody i soli wypije,a wiec co doradzicie?narazie biore tertensif sr ale tylko cisnienie mi obniza a obrzeki tylko lekko