Skocz do zawartości

Witamy na Internetowym Forum Farmaceutycznym

Witaj na Internetowym Forum Farmaceutycznym, prawdopodobnie największym forum dyskusyjnym dla obecnych i przyszłych farmaceutów i techników farmaceutycznych.

Ale to nie wszystko ... jest tutaj też miejsce dla każdej osoby chcącej uzyskać fachową poradę naszych specjalistów.

Aby włączyć się do dyskusji musisz się ZALOGOWAĆ lub jeżeli jeszcze nie masz konta użytkownika ZAREJESTROWAĆ.

To zajmie tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł/mogła:
  • brać udział w dyskusjach we wszystkich działach forum,
  • czytać zawartość niedostępną dla niezarejestrowanych użytkowników.
  • przeglądać dostępne u nas oferty pracy
  • rozmawiać na shoutboxie
  • korzystać z Prywatnych Wiadomości do komunikacji z innymi użytkownikami
  • i wiele więcej ...
Dołącz do naszej społeczności już TERAZ.

Zapraszamy Administratorzy: Nysander i Anusia wraz z ekipą Moderatorów: Hasal, Olga RaQ, lunaak
Guest Message by DevFuse

- - - - -

Czu Ktoś Jest Teraz W Trakcie Specjalizacji?

8 odpowiedzi w tym temacie

#1 samosia

• Użytkownik
  • PipPip
  • 43 postów
  • Uczelnia Wyższa:
    CM Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie

Napisano 14 październik 2006 - 14:15

Ja własnie drugi rok kontynuuję specjalizacje z farmacji aptecznej. Chciałabym się podzielić spostrzeżeniami i informacjami odnosnie specjalizacji i egzaminów.
Pozdrawiam

#2 mazan

• Nieaktywny
  • PipPipPipPip
  • 228 postów

Napisano 14 październik 2006 - 14:32

sluchamy

#3 samosia

• Użytkownik
  • PipPip
  • 43 postów
  • Uczelnia Wyższa:

Napisano 14 październik 2006 - 14:49

Użytkownik mazan dnia 14/10/2006, 16:32 napisał

sluchamy

Wyświetl post

Inaczej - nie tylko podzielić, ale wymienić :)

#4 Gość [maria]

• Gość

Napisano 14 październik 2006 - 17:45

:huh:

Użytkownik samosia dnia 14/10/2006, 15:15 napisał

Ja własnie drugi rok kontynuuję specjalizacje z farmacji aptecznej. Chciałabym się podzielić spostrzeżeniami i informacjami odnosnie specjalizacji i egzaminów.
Pozdrawiam

Wyświetl post

:mellow: :mellow: :mellow:

#5 Gość [luca]

• Gość

Napisano 14 październik 2006 - 20:59

Użytkownik samosia dnia 14/10/2006, 14:49 napisał

Użytkownik mazan dnia 14/10/2006, 16:32 napisał

sluchamy

Wyświetl post

Inaczej - nie tylko podzielić, ale wymienić :)

Wyświetl post

ja bym chetnie porobil, ale nie ma jednostki umozliwiajacej robienie :)
Tacy to u nas naukowcy :)

#6 samosia

• Użytkownik
  • PipPip
  • 43 postów
  • Uczelnia Wyższa:

Napisano 14 październik 2006 - 22:03

Farmacja apteczna jest najbardziej popularną specjalizacja - dlaczego "nie ma jednostki"?
Moje ogólne wrażenia z całej tej "imprezy" to odczucie, że zajecia organizowane są bardzo chaotycznie, nikt nic nie wie -odnośnie ogzaminu i tego jak ma on wyglądać. Ostatnio udało się prowadzącym zdobyć informacje, że egzamin ma być na wiosne 2008 w Łodzi lub Warszawie.
A jak jest u WAS?

#7 Gość [luca]

• Gość

Napisano 15 październik 2006 - 18:51

Użytkownik samosia dnia 14/10/2006, 22:03 napisał

Farmacja apteczna jest najbardziej popularną specjalizacja - dlaczego "nie ma jednostki"?
Moje ogólne wrażenia z całej tej "imprezy" to odczucie, że zajecia organizowane są bardzo chaotycznie, nikt nic nie wie -odnośnie ogzaminu i tego jak ma on wyglądać. Ostatnio udało się prowadzącym zdobyć informacje, że egzamin ma być na wiosne 2008 w Łodzi lub Warszawie.
A jak jest u WAS?

Wyświetl post

Patrz wątek wyzej, ja chcialem robic z przemyslowej, niestety tak to jest ze nasze uczelnie ledwo radza sobie ze specjalizacjami najbardziej popularnymi, a co dopiero niszowymi.

Nie kumam tego w sumie chetni na luzaku by sie znalezli, moze nie ma kadry?

#8 OsiouPotfur

Zasłużony

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1286 postów
  • Miejscowość:
    Ponure Miejsce Osua

Napisano 15 październik 2006 - 19:20

Użytkownik luca dnia 15/10/2006, 19:51 napisał

takie mam małe pytanko, luca - właściwie co daje Ci z punktu widzenia wykonywanego zawodu fakt posiadania tytułu specjalisty farmacji przemysłowej? (chodzi mi o to, czy papier ten daje Ci jakiekolwiek dodatkowe uprawnienia bądź możliwości, jakich nie masz bez niego? - nie licząc ew. możliwości "awansu" na konsultatnta wojewódzkiego w dziedzinie farmacji przemysłowej i bycia "kadrą" dla robiących specjalizację?)

#9 Gość [luca]

• Gość

Napisano 18 październik 2006 - 19:16

Użytkownik OsiouPotfur dnia 15/10/2006, 19:20 napisał

Użytkownik luca dnia 15/10/2006, 19:51 napisał

takie mam małe pytanko, luca - właściwie co daje Ci z punktu widzenia wykonywanego zawodu fakt posiadania tytułu specjalisty farmacji przemysłowej? (chodzi mi o to, czy papier ten daje Ci jakiekolwiek dodatkowe uprawnienia bądź możliwości, jakich nie masz bez niego? - nie licząc ew. możliwości "awansu" na konsultatnta wojewódzkiego w dziedzinie farmacji przemysłowej i bycia "kadrą" dla robiących specjalizację?)

Wyświetl post

Osiou,

pierwsze primo, to oczywiscie posiadanie stopnia, który wskazuje na troche większe zaawansowanie.

po oczywiscie drugie primo, to mozna np byc osoba wykwalifikowana, a co za tym idzie masz od razu specjaliste, lub kierownika dzialu zapewnienia jakosci.

Mysle ze tez dzieki temu poznajesz spektrum tematu, a nie tylko wybrany zakres z ktorym spotykasz sie w pracy / dziale.