Witamy na Internetowym Forum Farmaceutycznym
![]() |
Witaj na Internetowym Forum Farmaceutycznym, prawdopodobnie największym forum dyskusyjnym dla obecnych i przyszłych farmaceutów i techników farmaceutycznych. Ale to nie wszystko ... jest tutaj też miejsce dla każdej osoby chcącej uzyskać fachową poradę naszych specjalistów. Aby włączyć się do dyskusji musisz się ZALOGOWAĆ lub jeżeli jeszcze nie masz konta użytkownika ZAREJESTROWAĆ. To zajmie tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł/mogła:
Zapraszamy Administratorzy: Nysander i Anusia wraz z ekipą Moderatorów: Hasal, Olga RaQ, lunaak |
Guest Message by DevFuse
Czu Ktoś Jest Teraz W Trakcie Specjalizacji?
Rozpoczęty przez samosia, 14.10.2006 14:15
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 14 październik 2006 - 14:15
Ja własnie drugi rok kontynuuję specjalizacje z farmacji aptecznej. Chciałabym się podzielić spostrzeżeniami i informacjami odnosnie specjalizacji i egzaminów.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Napisano 14 październik 2006 - 14:32
sluchamy
#4 Gość [maria]
#5 Gość [luca]
Napisano 14 październik 2006 - 22:03
Farmacja apteczna jest najbardziej popularną specjalizacja - dlaczego "nie ma jednostki"?
Moje ogólne wrażenia z całej tej "imprezy" to odczucie, że zajecia organizowane są bardzo chaotycznie, nikt nic nie wie -odnośnie ogzaminu i tego jak ma on wyglądać. Ostatnio udało się prowadzącym zdobyć informacje, że egzamin ma być na wiosne 2008 w Łodzi lub Warszawie.
A jak jest u WAS?
Moje ogólne wrażenia z całej tej "imprezy" to odczucie, że zajecia organizowane są bardzo chaotycznie, nikt nic nie wie -odnośnie ogzaminu i tego jak ma on wyglądać. Ostatnio udało się prowadzącym zdobyć informacje, że egzamin ma być na wiosne 2008 w Łodzi lub Warszawie.
A jak jest u WAS?
#7 Gość [luca]
Napisano 15 październik 2006 - 18:51
Użytkownik samosia dnia 14/10/2006, 22:03 napisał
Farmacja apteczna jest najbardziej popularną specjalizacja - dlaczego "nie ma jednostki"?
A jak jest u WAS?
A jak jest u WAS?
Patrz wątek wyzej, ja chcialem robic z przemyslowej, niestety tak to jest ze nasze uczelnie ledwo radza sobie ze specjalizacjami najbardziej popularnymi, a co dopiero niszowymi.
Nie kumam tego w sumie chetni na luzaku by sie znalezli, moze nie ma kadry?
Napisano 15 październik 2006 - 19:20
Użytkownik luca dnia 15/10/2006, 19:51 napisał
takie mam małe pytanko, luca - właściwie co daje Ci z punktu widzenia wykonywanego zawodu fakt posiadania tytułu specjalisty farmacji przemysłowej? (chodzi mi o to, czy papier ten daje Ci jakiekolwiek dodatkowe uprawnienia bądź możliwości, jakich nie masz bez niego? - nie licząc ew. możliwości "awansu" na konsultatnta wojewódzkiego w dziedzinie farmacji przemysłowej i bycia "kadrą" dla robiących specjalizację?)
#9 Gość [luca]
Napisano 18 październik 2006 - 19:16
Użytkownik OsiouPotfur dnia 15/10/2006, 19:20 napisał
Użytkownik luca dnia 15/10/2006, 19:51 napisał
takie mam małe pytanko, luca - właściwie co daje Ci z punktu widzenia wykonywanego zawodu fakt posiadania tytułu specjalisty farmacji przemysłowej? (chodzi mi o to, czy papier ten daje Ci jakiekolwiek dodatkowe uprawnienia bądź możliwości, jakich nie masz bez niego? - nie licząc ew. możliwości "awansu" na konsultatnta wojewódzkiego w dziedzinie farmacji przemysłowej i bycia "kadrą" dla robiących specjalizację?)
Osiou,
pierwsze primo, to oczywiscie posiadanie stopnia, który wskazuje na troche większe zaawansowanie.
po oczywiscie drugie primo, to mozna np byc osoba wykwalifikowana, a co za tym idzie masz od razu specjaliste, lub kierownika dzialu zapewnienia jakosci.
Mysle ze tez dzieki temu poznajesz spektrum tematu, a nie tylko wybrany zakres z ktorym spotykasz sie w pracy / dziale.