Użytkownik Wiech13 dnia 19 grudzień 2011 - 13:10 napisał
Muszę Cię zmartwić,,,Właśnie był u mnie przedstawiciel hurtowni , która prowadzi w aptekach lojalki dla pacjentów.Wszystko zostaje niemal po staremu... Nawet jeśli karta (tam apteka ma dowolność co do umieszczanych danych) zawiera dane legalne wg nowej ustawy to moze zostać.Warunek - apteka powinna (bo nie musi, ale potem sama się będzie tłumaczyć) wyzerować karty do końca roku, bo w styczniu naliczane tylko pkt za otc (albo też pełnopłatne - nie zarejestrowałam- nie mój program).Pacjent podpisuje dokument (zawarty w nowym katalogu nagród:patelnie garnki itd) w którym nijako prosi aptekę o sprawowanie opieki farmaceutycznej i w zw. z tym rejestrowanie zakupów - czytaj "punktów". Pacjent prosi nas więc to nie my wyszliśmy z inicjatywą- nie było reklamy.
My możemy budynek okleić i oplakatować - dodając małe literki STOWARZYSZENIE - bo podpisujemy umowe z hurt że do takowego przystępujemy (jeszcze dopiski że "mgr XX należy do stowarzyszenia ..."-które dba o ochronę zdrowia itd.
Wszystko w pełni "legalne" bronione przez sztab prawników.Nadal rozsyłają ulotki-jedna w kolorze apteki z lekami i promocjami, druga z listą aptek tej sieci.koleportowane oczywiście równocześnie.
Całą ta ustawa psu na budę.Porządku nie zaprowadzi żadnego.