Skocz do zawartości

Witamy na Internetowym Forum Farmaceutycznym

Witaj na Internetowym Forum Farmaceutycznym, prawdopodobnie największym forum dyskusyjnym dla obecnych i przyszłych farmaceutów i techników farmaceutycznych.

Ale to nie wszystko ... jest tutaj też miejsce dla każdej osoby chcącej uzyskać fachową poradę naszych specjalistów.

Aby włączyć się do dyskusji musisz się ZALOGOWAĆ lub jeżeli jeszcze nie masz konta użytkownika ZAREJESTROWAĆ.

To zajmie tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł/mogła:
  • brać udział w dyskusjach we wszystkich działach forum,
  • czytać zawartość niedostępną dla niezarejestrowanych użytkowników.
  • przeglądać dostępne u nas oferty pracy
  • rozmawiać na shoutboxie
  • korzystać z Prywatnych Wiadomości do komunikacji z innymi użytkownikami
  • i wiele więcej ...
Dołącz do naszej społeczności już TERAZ.

Zapraszamy Administratorzy: Nysander i Anusia wraz z ekipą Moderatorów: Hasal, Olga RaQ, lunaak
Guest Message by DevFuse

- - - - -

Nimesil

2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Barteqk

• Nieaktywny
  • 3 postów

Napisano 20 luty 2009 - 20:35

Cytat

Mam takie zapytanie, a mianowicie stosowałem lek o nazwie Olfen, który przepisał mi lekarz. Mialem lekkie zapalenie ścięgna tzw. gęsiej stopki i przepisano mi właśnie ten lek przeciwzapalny. Jednak skończyłem go brać i pomógł tylko chyba za wczesnie wróciłem do treningów piłkarskich i trochę jeszcze czuję lekki ból w tym kolanie. I właśnie mam w domu Nimesil 100mg w saszetkach i z tego co wyczytałem to ma podobne działanie co Olfen. Czy mogę go zastosować w tym samym celu?? Czy wogóle ma podobne działanie i pomoze w mojej dolegliwości?? Proszę o szybką odpowiedz.

#2 Justy

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 490 postów
  • Miejscowość:
    Warszawa

Napisano 20 luty 2009 - 21:23

oba należą do tej samej grupy niesterydowych leków przeciwzapalnych. oba nadają się do łagodzenia objawów, które opisujesz.

#3 Barteqk

• Nieaktywny
  • 3 postów

Napisano 21 luty 2009 - 08:58

Dziekie wielkie za odpowiedź:)

Użytkownik Barteqk edytował ten post 21 luty 2009 - 08:59

Logowanie

• Potrzebujesz konta? Zarejestruj się!