Skocz do zawartości

Witamy na Internetowym Forum Farmaceutycznym

Witaj na Internetowym Forum Farmaceutycznym, prawdopodobnie największym forum dyskusyjnym dla obecnych i przyszłych farmaceutów i techników farmaceutycznych.

Ale to nie wszystko ... jest tutaj też miejsce dla każdej osoby chcącej uzyskać fachową poradę naszych specjalistów.

Aby włączyć się do dyskusji musisz się ZALOGOWAĆ lub jeżeli jeszcze nie masz konta użytkownika ZAREJESTROWAĆ.

To zajmie tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł/mogła:
  • brać udział w dyskusjach we wszystkich działach forum,
  • czytać zawartość niedostępną dla niezarejestrowanych użytkowników.
  • przeglądać dostępne u nas oferty pracy
  • rozmawiać na shoutboxie
  • korzystać z Prywatnych Wiadomości do komunikacji z innymi użytkownikami
  • i wiele więcej ...
Dołącz do naszej społeczności już TERAZ.

Zapraszamy Administratorzy: Nysander i Anusia wraz z ekipą Moderatorów: Hasal, Olga RaQ, lunaak
Guest Message by DevFuse

Praca W Ziko- Polecacie?

23 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość [maławarszawianka]

• Gość

Napisano 07 sierpień 2009 - 18:51

Witajcie, czy ktoś z was pracował w sieci ZIKO? moze jakies porady, opinie? Warto sprawdzić ?
BARDZO PROSZE O PORADY :)
Dziekuje:)

#2 Gość [lila]

• Gość

Napisano 03 listopad 2009 - 09:36

Wyświetl postUżytkownik maławarszawianka dnia 7/08/2009, 18:51 napisał

Witajcie, czy ktoś z was pracował w sieci ZIKO? moze jakies porady, opinie? Warto sprawdzić ?

Pracodawca wykorzystujący trudną sytuację na rynku pracy. Trzeba się liczyć z pracą tylko na okres próbny - z założenia. Jakość pracy nie odgrywa tu roli. Taka polityka kadrowa. Marne szanse na pracę stałą. Ciągłe wymiany nowych, na kolejnych nowych.

#3 Gość [Gość]

• Gość

Napisano 23 luty 2010 - 20:55

Wyświetl postUżytkownik lila dnia 3/11/2009, 09:36 napisał

Pracodawca wykorzystujący trudną sytuację na rynku pracy. Trzeba się liczyć z pracą tylko na okres próbny - z założenia. Jakość pracy nie odgrywa tu roli. Taka polityka kadrowa. Marne szanse na pracę stałą. Ciągłe wymiany nowych, na kolejnych nowych.

praca w Ziko okropna, wykorzystywanie ludzi za marne pensje

#4 Gość [gość]

• Gość

Napisano 23 luty 2010 - 21:15

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 23/02/2010, 20:55 napisał

Wyświetl postUżytkownik lila dnia 3/11/2009, 09:36 napisał

praca w Ziko okropna, wykorzystywanie ludzi za marne pensje

:huh: nie polecam pracy w ziko, bardzo źle traktują ludzi, duża rotacja, niskie pensje, praca na krótki okres potem zwalniają

#5 Gość [gość]

• Gość

Napisano 23 luty 2010 - 21:27

:( nie polecam pracy w ziko, źle traktują ludzi, za nadgodziny nie płacą, zwalniają bez powodu, szukają głupich i naiwnych którzy będą pracowali za najniższe wynagrodenie a potem i tak go zwolnią i następnego naiwniaka przyjmą

#6 lunaak

Alchemik Receptury

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 802 postów
  • Miejscowość:
    Warszawa
  • Miejsce pracy:
    apteka otwarta

Napisano 25 luty 2010 - 11:36

Wyświetl postUżytkownik gość dnia 23/02/2010, 23:27 napisał

:( nie polecam pracy w ziko, źle traktują ludzi, za nadgodziny nie płacą, zwalniają bez powodu, szukają głupich i naiwnych którzy będą pracowali za najniższe wynagrodenie a potem i tak go zwolnią i następnego naiwniaka przyjmą

Dodam swoje.
Na rozmowie kwalifikacyjnej ośmieszyłem Panią Kierownik jednej z nowych placówek w Warszawie. Rozmowa była dość zabawna dla mnie, dla Pani Kadrowej i Kierowniczki już nie :-)
Szukają ludzi bez abicji i wiedzy. W sumie nie wiem czego oni oczekują, bo raczej nie kogoś z powołaniem do pracy w aptece.

A spodziewałem się czegoś nowego, nowoczesnego, przecież firma niby solidna, inwestuje w tych swoich aptekach, montują consisy itd.

A tutaj kompletna klapa.

Nie wiem komu mogę polecić. Nawet nie wiem ile by mi płacili, bo podziękowałem i wyszedłem zanim doszło do negocjacji pensji :-)

#7 Gość [gall]

• Gość

Napisano 02 marzec 2010 - 15:42

Podpisuje się pod wszystkim -NIE POLECAM

#8 Gość [marina]

• Gość

Napisano 14 lipiec 2010 - 18:21

Ziko to duza....! Wszędzie tylko nie tam!

#9 Gość [zofija]

• Gość

Napisano 19 październik 2010 - 14:50

Ogólnie nie polecam. Zero szans na podwyżke,zero socjalu, wycisną z ciebie wszystko co najlepsze a jak zaczniesz upominać się o swoje to zwolnią. Napracujesz się i to tyle.

#10 Gość [ivona001]

• Gość

Napisano 09 listopad 2010 - 09:56

Dla poszukujących pracy w branży farmaceutycznej polecam

Ale-Praca.com - Oferty pracy | Ogłoszenia o pracę | Ogłoszenia praca

Może znajdziecie coś dla siebie...

#11 Gość [Menager]

• Gość

Napisano 25 listopad 2010 - 13:23

Nasze motto to usmiechniety i zadowolony pracownik ;).

#12 Gość [basia]

• Gość

Napisano 24 grudzień 2010 - 19:08

Wyświetl postUżytkownik gość dnia 23 luty 2010 - 21:15 napisał

:huh: nie polecam pracy w ziko, bardzo źle traktują ludzi, duża rotacja, niskie pensje, praca na krótki okres potem zwalniają i jeszcze wykorzystuja robisz na zasadzie wynieś przynieś pozamiataj a ta dyrektorka Marzena |Karcz tylko umie ludzmi pomiatać ludzi traktuje jak śmieci jest to wredne i okropne babsko myśli że jak jest siostrą prezesa to jej wszystko wolno kobieta ta nie mja serca jest wredna

#13 Gość [ruda]

• Gość

Napisano 05 styczeń 2011 - 09:55

Co ja widzę! Znikają komentarze.... Ciekawa sprawa. Nie chce mi sie pisać wszystkiego co tu wyskrobałam wcześniej. OGÓLNIE ZIKO TO SYFFFFF

#14 hasal

Zasłużony

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2664 postów
  • Miejscowość:
    WarSzafka

Napisano 05 styczeń 2011 - 10:01

Nic nie znika - musiałaś coś nie tak wcisnąć. Żeby zniknęło to albo Admin albo ja musielibyśmy to wykasować a tego z zasady nie robimy (no chyba że gdzieś są niedozwolone treści - reklama, handel lub przekleństwa).
Pozdrawiam

#15 Gość [ina]

• Gość

Napisano 15 styczeń 2011 - 20:22

Niestety w Ziko pracuje się coraz gorzej. Pracownika wykorzystuje się maksymalnie i traktuje jak śmiecia. Podwyżek nie ma od trzech lat, a zwalniają z dnia na dzień bez ostrzeżenia i podania powodu.

#16 Gość [Gość]

• Gość

Napisano 21 marzec 2011 - 16:55

Wyświetl postUżytkownik Menager dnia 25 listopad 2010 - 13:23 napisał

Nasze motto to usmiechniety i zadowolony pracownik ;).

Hehe jasne!!!! Pracownik musi się uśmiechać (i to nie byle jak, tylko jak głupi do sera)
bo inaczej tajemniczy pacjent odbierze mu premie. Jako manager powinnaś(eś) wiedzieć że nastroje
w załodze Ziko nie są najlepsze i chyba niedługo rozpocznie sie masowa fala odejść.

#17 Gość [aniakasia]

• Gość

Napisano 04 kwiecień 2011 - 18:57

:) Widzę,że konkurencja ostro działa:) Tak się złożyło,że pracuje w Ziko (Wawa) już 1,5 roku i w porównaniu do poprzednich miejsc pracy(a było ich 6) to wypada dobrze. Jak się dobrze wykonuje swoje obowiązki to jest ok (pensje są dobre, do tego często premie dostaję), jeśli się nie starasz no to sorry- pa pa. W aptece gdzie ja pracuję, przez 1,5 roku zwolniono 3 osoby ( 2 pomoce bo sie nie nadawaly, strasznie powolne i ciagle zle leki wkładały, no i 1 techniczkę - ona tez sobie zasluzyla). Zasady takie jak wszedzie. A mozecie miec pewnosc, że każda złotówka jest prawidłowo wyliczona i wyplacona.

#18 Gość [Gość]

• Gość

Napisano 11 kwiecień 2011 - 20:23

Bardzo ciekawe te wisy, bo pracuję w ziko już dawno, a aż tylu pracowników nie zwolniono. Także część tych wpisów to niestety konkurencja. Powiem tak - jeśli lubisz czytać w pracy gazetę to Ziko niie jest dla ciebie. Jeśli lubisz i szanujesz swoją pracę, to sie odnajdziesz w ziko.

#19 Gość [anita]

• Gość

Napisano 12 kwiecień 2011 - 00:38

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 11 kwiecień 2011 - 20:23 napisał

Bardzo ciekawe te wisy, bo pracuję w ziko już dawno, a aż tylu pracowników nie zwolniono. Także część tych wpisów to niestety konkurencja. Powiem tak - jeśli lubisz czytać w pracy gazetę to Ziko niie jest dla ciebie. Jeśli lubisz i szanujesz swoją pracę, to sie odnajdziesz w ziko.

Apteka jak każda inna, uśmiechać się trzeba, natomiast nie wszędzie można z frontu do biura się przenieść, a w ziko się da. Jeśli ktoś ma dośc pierwszego stołu polecam.

#20 kfiaciarka

• Farmaceuta
  • PipPipPipPipPipPip
  • 780 postów
  • Uczelnia Wyższa:
    Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Miejscowość:
    Dobre Miasto
  • Stanowisko:
    Magister farmacji
  • Miejsce pracy:
    apteka otwarta

Napisano 12 kwiecień 2011 - 14:28

Wyświetl postUżytkownik lunaak dnia 25 luty 2010 - 11:36 napisał

Szukają ludzi bez abicji i wiedzy. W sumie nie wiem czego oni oczekują, bo raczej nie kogoś z powołaniem do pracy w aptece.

A spodziewałem się czegoś nowego, nowoczesnego, przecież firma niby solidna, inwestuje w tych swoich aptekach, montują consisy itd.

A tutaj kompletna klapa.

napisz coś więcej ;-)