Skocz do zawartości

Witamy na Internetowym Forum Farmaceutycznym

Witaj na Internetowym Forum Farmaceutycznym, prawdopodobnie największym forum dyskusyjnym dla obecnych i przyszłych farmaceutów i techników farmaceutycznych.

Ale to nie wszystko ... jest tutaj też miejsce dla każdej osoby chcącej uzyskać fachową poradę naszych specjalistów.

Aby włączyć się do dyskusji musisz się ZALOGOWAĆ lub jeżeli jeszcze nie masz konta użytkownika ZAREJESTROWAĆ.

To zajmie tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł/mogła:
  • brać udział w dyskusjach we wszystkich działach forum,
  • czytać zawartość niedostępną dla niezarejestrowanych użytkowników.
  • przeglądać dostępne u nas oferty pracy
  • rozmawiać na shoutboxie
  • korzystać z Prywatnych Wiadomości do komunikacji z innymi użytkownikami
  • i wiele więcej ...
Dołącz do naszej społeczności już TERAZ.

Zapraszamy Administratorzy: Nysander i Anusia wraz z ekipą Moderatorów: Hasal, Olga RaQ, lunaak
Guest Message by DevFuse

Doktorat

4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość [gość]

• Gość

Napisano 14 sierpień 2009 - 17:51

Interesują mnie studia doktoranckie niezaoczne po farmacji. Wiem, że jest egzamin z języka i rozmowa kwalifikacyjna. Na początku roku konkretne zakłady ogłaszają zapotrzebowanie na kandydatów. Są pewne dziedziny, które mnie interesują...Ale jak to zrobić? Bez wtyk do danego zakładu...Iść tam wcześniej, porozmawiać? Czy po prostu czekać na egzaminy? Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna? A jak egzamin z języka obcego? Czy są jakieś medyczne terminy do opanowania? Czy można robić doktorat na lekarskim? Interesuje mnie Łódź. Ktoś ma jakieś doświadczenie w tym zakresie. Gdzie mogę znaleźć info? Będę wdzięczny za pomoc.

#2 Karwoś

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 521 postów

Napisano 15 sierpień 2009 - 10:41

Moim skromnym zdaniem najlepiej od razu przejść do zakładu w którym chce sie robić doktorat - oczywiscie trzeba by bylo być zorientowanym co robią w danym zakladzie i oczywiscie uzasadnic dlaczego akurat za to chce sie czlowiek wziąźć - samo robienie doktoratu dla doktoratu nie ulatwi przyjęcia :).

#3 Gość [Gość]

• Gość

Napisano 15 sierpień 2009 - 11:24

Jasne, że nie. Nie taki jest mój cel. Po prostu ciągnie mnie w tą stronę...Dzięki Karwoś za wskazówkę. Ktoś jeszcze coś na ten temat wie lub mógłby coś doradzić?

#4 Gość [Gość]

• Gość

Napisano 15 sierpień 2009 - 11:26

No i czy można w tym czasie pracować w aptece? Jak to wygląda? Czy da się to pogodzić?

#5 Karwoś

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 521 postów

Napisano 15 sierpień 2009 - 13:59

Mój kolega z roku zostal od razu na uczelni - i oczywiscie pracuje w aptece - ale tak się dogadał że jak nie może być w aptece to po prostu nie przychodzi. Ale wiem że czasami jest wymóg że nie można pracować - ale to raczej kwastia dogadania się. Po prostu trzeba sie dzieć 8 godzin na uczelni i robić, zajmować siię studentami i dodatkowo robić na habilitacje szefa zakładu :D.