Skocz do zawartości

Witamy na Internetowym Forum Farmaceutycznym

Witaj na Internetowym Forum Farmaceutycznym, prawdopodobnie największym forum dyskusyjnym dla obecnych i przyszłych farmaceutów i techników farmaceutycznych.

Ale to nie wszystko ... jest tutaj też miejsce dla każdej osoby chcącej uzyskać fachową poradę naszych specjalistów.

Aby włączyć się do dyskusji musisz się ZALOGOWAĆ lub jeżeli jeszcze nie masz konta użytkownika ZAREJESTROWAĆ.

To zajmie tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł/mogła:
  • brać udział w dyskusjach we wszystkich działach forum,
  • czytać zawartość niedostępną dla niezarejestrowanych użytkowników.
  • przeglądać dostępne u nas oferty pracy
  • rozmawiać na shoutboxie
  • korzystać z Prywatnych Wiadomości do komunikacji z innymi użytkownikami
  • i wiele więcej ...
Dołącz do naszej społeczności już TERAZ.

Zapraszamy Administratorzy: Nysander i Anusia wraz z ekipą Moderatorów: Hasal, Olga RaQ, lunaak
Guest Message by DevFuse

Przedstawiciel Farmaceutyczny

24 odpowiedzi w tym temacie

#1 heer

• Nieaktywny
  • 10 postów
  • Uczelnia Wyższa:
    Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Miejscowość:
    lublin/podlesie duze

Napisano 01 sierpień 2005 - 05:12

Mam kolejne pytanie co myslicie na temat tej pracy? Czy ktos z was pracuje jako przedstawiciel medyczny ? Czy lepiej jet w firmach zagranicznych czy tez moze w polskich?

#2 Gość [Duzia hurtoFnia:)]

• Gość

Napisano 13 wrzesień 2005 - 21:43

...coraz lepiej zarabiają przedstawiciele w polskich, to w ciąż nie to samo co u firm wiodących. Myślę,ze warto i doradzam jako ktoś kto kiedyś się tym zajęciem parał:) :ph34r:
..cóz kasa większa niż u pracownika w aptece,choćbyś nawet kierownikiem został...hmmm... właściciel apteki to już inna historia :lol:
Pzdr :D

#3 heer

• Nieaktywny
  • 10 postów
  • Uczelnia Wyższa:
    Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Miejscowość:
    lublin/podlesie duze

Napisano 14 wrzesień 2005 - 01:41

Użytkownik Duzia hurtoFnia:) dnia 13/09/2005, 22:43 napisał

...coraz lepiej zarabiają przedstawiciele w polskich, to w ciąż nie to samo co u firm wiodących. Myślę,ze warto i doradzam jako ktoś kto kiedyś się tym zajęciem parał:) :ph34r:
..cóz kasa większa niż u pracownika w aptece,choćbyś nawet kierownikiem został...hmmm... właściciel apteki to już inna historia :lol:
Pzdr :D

Wyświetl post

ok dzieki za odpowiedz
i mam jeszcze jedno pytanie co do natury tej pracy- czy nie jest meczace ciagle naskakiwanie lekarzom farmaceutom zeby sprzedawali to co oferujesz? czy moze realia sa zupelnie inne i odbywa sie to na zasadzie "handlu" niz persfazji

#4 hasal

Zasłużony

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2519 postów
  • Miejscowość:
    WarSzafka

Napisano 16 wrzesień 2005 - 00:09

Tia dobra kasa za naprawde bardzo twarde posladki ja osobiscie nie polecam
"taki maly pakiecik naprawde niewielki dajemy 8% upustu i czajnik
-ile opakowan?
-ooooo to tylko 150 ale naprawde polecam bo konkurencja z tego co wiem u mojego kolegi juz zakupila"

blahhh amway i tanie wycieczki do lichenia mi sie przypominaja

ale kariere mozna robic wszedzie

pozdr PH

#5 Gość [aprzybyla]

• Gość

Napisano 04 kwiecień 2006 - 19:28

ale ładne pieniąszki dają ;) a co gorsze, odwiedzać apteki czy lekarzy?

#6 hasal

Zasłużony

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2519 postów
  • Miejscowość:
    WarSzafka

Napisano 08 kwiecień 2006 - 17:56

Co to znaczy ładne pieniążki???
Jedno i drugie jest syfne i upokarzające.
Nie sprzedajesz swojej wiedzy ani umiejętności tylko coś co dostajesz od szefa dodatkowo wiedąc że konkurencja ma dokladnie to samo. Wyscig na czajniki perfumy wycieczki kolacje imprezy integracyjne itp. Bez sensu

#7 bluegay

• Nieaktywny
  • PipPipPip
  • 83 postów

Napisano 03 lipiec 2006 - 19:26

Podobno dobrze płatna jest :), ale nie chcial bym chodzic od okienka do okienka i wciskać jakieś ulotki albo długopisy komuś na siłe... <_<

#8 luca

• Nieaktywny
  • PipPipPipPip
  • 252 postów
  • Miejscowość:
    wawa

Napisano 04 lipiec 2006 - 08:32

Hasal piszesz o czajniczkach, perfumach, itp.

To ja napiszę tak:

Żenujące jest to, że farmaceutów zza okienka tak łatwo kupić długopisem, notesem, czajnikiem......

#9 hasal

Zasłużony

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2519 postów
  • Miejscowość:
    WarSzafka

Napisano 04 lipiec 2006 - 08:47

No oczywiscie ze jest to zenujace zenujacy jest obraz szacownych aptekarzy rzucajacych sie na zarcie na szkoleniach i niezauwazajacych jak firmy wplywaja na to co sprzedaja pacjentom

#10 luca

• Nieaktywny
  • PipPipPipPip
  • 252 postów
  • Miejscowość:
    wawa

Napisano 04 lipiec 2006 - 10:17

Użytkownik hasal dnia 4/07/2006, 08:47 napisał

No oczywiscie ze jest to zenujace zenujacy jest obraz szacownych aptekarzy rzucajacych sie na zarcie na szkoleniach i niezauwazajacych jak firmy wplywaja na to co sprzedaja pacjentom

Wyświetl post

Dla mnie to jest niezrozumiałe.
I dodatkowo efekt jest taki, że korzyści rzędu 20 zlotych powodują obniżenie rangi zawodu / środowiska. Smutne.

#11 bluegay

• Nieaktywny
  • PipPipPip
  • 83 postów

Napisano 04 lipiec 2006 - 13:06

Użytkownik luca dnia 4/07/2006, 12:17 napisał

Wyświetl post

I dodatkowo efekt jest taki, że korzyści rzędu 20 zlotych powodują obniżenie rangi zawodu / środowiska. Smutne.

Wyświetl post

Ale tak czy inaczej jest z tego nie zla kasa, a to wiele osob przyciaga...

#12 luca

• Nieaktywny
  • PipPipPipPip
  • 252 postów
  • Miejscowość:
    wawa

Napisano 05 lipiec 2006 - 10:30

Użytkownik bluegay dnia 4/07/2006, 13:06 napisał

Wyświetl post

Wyświetl post

Wyświetl post

Z tego że sprzedasz 200 opakowań strepsilsa i dostaniesz na dropsy? No nie zartuj.
Poza tym to jest smutne, że toczą się dyskusje nt. opieki farmaceutycznej, etyki, etc. a część ludzi wciska "promo", albo końcówki daty ważności. Szkoda.

#13 bluegay

• Nieaktywny
  • PipPipPip
  • 83 postów

Napisano 05 lipiec 2006 - 11:45

Użytkownik luca dnia 5/07/2006, 12:30 napisał

Użytkownik bluegay dnia 4/07/2006, 13:06 napisał

Wyświetl post

Wyświetl post

Wyświetl post

Z tego że sprzedasz 200 opakowań strepsilsa i dostaniesz na dropsy? No nie zartuj.
Poza tym to jest smutne, że toczą się dyskusje nt. opieki farmaceutycznej, etyki, etc. a część ludzi wciska "promo", albo końcówki daty ważności. Szkoda.

Wyświetl post

Noe mow ze koncerny nie placa za umieszczenie ekspozytorow w widocznych miejscach. Nie mow tez ze nie ma z tego kasy...

#14 hasal

Zasłużony

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2519 postów
  • Miejscowość:
    WarSzafka

Napisano 05 lipiec 2006 - 23:54

Krotko mowiac nie ma
W kazdym razie nikt poza wlascicielem nawet nie powacha ew. euro
I po raz kolejny powtarzam mgr ma prawo do SAMODZIELNEGO wykonywania zawodu i sprzedaje to co uwaza (uwazac powinien) za stosowne
A otrzymujacym czajniki grzalki itp gratuluje samostanowienia

#15 luca

• Nieaktywny
  • PipPipPipPip
  • 252 postów
  • Miejscowość:
    wawa

Napisano 06 lipiec 2006 - 00:28

Użytkownik hasal dnia 5/07/2006, 23:54 napisał

Krotko mowiac nie ma
W kazdym razie nikt poza wlascicielem nawet nie powacha ew. euro
I po raz kolejny powtarzam mgr ma prawo do SAMODZIELNEGO wykonywania zawodu i sprzedaje to co uwaza (uwazac powinien) za stosowne
A otrzymujacym czajniki grzalki itp gratuluje samostanowienia

Wyświetl post

Widziałem co widziałem, w każdym razie stwierdzam, że taniej kupić farmaceutę niż lekarza (bardziej się cenią?)

#16 tenzyd

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 167 postów
  • Uczelnia Wyższa:
    Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Miejscowość:
    Łódź

Napisano 06 lipiec 2006 - 10:46

Użytkownik luca dnia 4/07/2006, 09:32 napisał

Hasal piszesz o czajniczkach, perfumach, itp.

To ja napiszę tak:

Żenujące jest to, że farmaceutów zza okienka tak łatwo kupić długopisem, notesem, czajnikiem......

Wyświetl post

Użytkownik hasal dnia 4/07/2006, 09:47 napisał

Wyświetl post

ano jak zacząłem uczęszczać na "szkolenia" to aż mi głupio było jak ludzie na żarcie lecą, a to że zamiast na bankiecik to do pracy poszedłem już wogóle zgorszenie wywołało. Cóż nie kręcą mnie ręczniczki, szlafroczki i płyny do płukania tkanin ale innych może to kręcić jak wszędzie są tacy i tacy ale wszyscy jesteśmy ludzmi :D

#17 tenzyd

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 167 postów
  • Uczelnia Wyższa:
    Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Miejscowość:
    Łódź

Napisano 06 lipiec 2006 - 11:02

Tak offtopowo się zrobiło bo temat zszedł na złych ;) niedobrych farmaceutów, wiec wracając do meritum i przedstawicieli to miałem z nimi styczność na podyplomowych jakie konczyłem w Poznaniu podczas stażu. Co tu dużo mówić ja repem nie będe bez względu ile kasy by tam dawali. Zwykłem mawiać na coś takiego "...nie moja estetyka" ale są ludzie którzy sie w tym odnajdują. Mnie poraża ich stan wiedzy i te garniturki :wacko: Nie co inne podejście mam do firm orginalnych bo oni przynajmniej jako karte przretargową mają coś czego nikt nie ma. No i tyle odpalam bryke i jade do pracy

#18 bluegay

• Nieaktywny
  • PipPipPip
  • 83 postów

Napisano 06 lipiec 2006 - 15:06

Wiecie ze sa szkoly ktore tworza klasy ze specjalizacja "przedstawiciel farmaceutyczny/medyczny"???

#19 vert

• Nieaktywny
  • PipPipPipPipPip
  • 412 postów
  • Miejscowość:
    Łódź

Napisano 07 lipiec 2006 - 06:30

to jest straszny zapierdziel... dobra robota dla mlodych ludzi bez zobowiazan i bez planow na najblizsza przyszlosc jezeli chodzi orodzine... nie sadze ze komus udaloby sie pogodzic ta przce z zyciem rodzinnym.. kasa dobra ale mozna sie po paru latach wypalic...

#20 luca

• Nieaktywny
  • PipPipPipPip
  • 252 postów
  • Miejscowość:
    wawa

Napisano 07 lipiec 2006 - 16:42

Użytkownik vert dnia 7/07/2006, 06:30 napisał

kasa dobra ale mozna sie po paru latach wypalic...

Wyświetl post

Tak z ciekawości, kasa dobra to ile?