Witamy na Internetowym Forum Farmaceutycznym
![]() |
Witaj na Internetowym Forum Farmaceutycznym, prawdopodobnie największym forum dyskusyjnym dla obecnych i przyszłych farmaceutów i techników farmaceutycznych. Ale to nie wszystko ... jest tutaj też miejsce dla każdej osoby chcącej uzyskać fachową poradę naszych specjalistów. Aby włączyć się do dyskusji musisz się ZALOGOWAĆ lub jeżeli jeszcze nie masz konta użytkownika ZAREJESTROWAĆ. To zajmie tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł/mogła:
Zapraszamy Administratorzy: Nysander i Anusia wraz z ekipą Moderatorów: Hasal, Olga RaQ, lunaak |
Ketonal
#1 Gość [Amelia22]
Napisano 18 luty 2010 - 08:58
Leku nie "ćpam" jakiś czas, a nie mogę się na niczym skupić, to co do tej pory przychodziło mi bez problemu, np. nauczyć się 200 słów z ang w b.krótkim czasie, stało się mozolne i wręcz niemożliwe.
Nie potrafię znaleźć innej przyczyny takiego stanu niż zażywanie tych tabletek :/
Napisano 18 luty 2010 - 09:09
Przyjmowanie tego leku w sposób jaki opisujesz jest najkrótszą drogą do choroby wrzodowej oraz wielu innych bardzo groźnych powikłań.
Przeczytaj ulotkę i NIE przekraczaj zapisanej tam dawki dziennej, lek przyjmuj po posiłku, popijając szklanką wody. Jeśli standardowa dawka leku nie łagodzi bólu (menstruacyjnego jak sądze), udaj się do swojego lekarza i poproś o inną kurację, bo ta nie jest dla Ciebie ani skuteczna ani bezpieczna.
#3 Gość [Amelia22]
Napisano 18 luty 2010 - 09:35
A co do innych powikłań, to faktycznie się pojawiły.
W ziązku z pierwszym postem: tabletki przeciwbólowe nie wpływają na stan szarych komórek, połąćzeń nerwowych itp?
Napisano 18 luty 2010 - 09:50
P.S. A jeśli nie ma bólu/stanu zapalenego to po co je brać ??? Ketoprofen nie wykazuje wpływu na układ nerwowy więc jedyne co sobie zafundowałaś to problemy zdrowotne.
Napisano 18 luty 2010 - 09:54
Napisano 18 luty 2010 - 09:56
#7 Gość [Amelia22]
Napisano 18 luty 2010 - 12:16
Co do spadku moich zdolności intelektualnych, to już prawie załatwione. Jutro idę odebrać receptę na Memotropil 1200 mg i mam nadziej, że zadziała. Nie zniosę, stanu "otępienia" dłużej.
Dzięki za odp, chociaż nie martwię się, że to przez Ketonal.
Napisano 18 luty 2010 - 12:19
W przypadku watpliwości pisz a postaramy się pomóc.
Powodzenia
PH
Napisano 19 luty 2010 - 22:53
Użytkownik Amelia22 dnia 18/02/2010, 12:16 napisał
Co do spadku moich zdolności intelektualnych, to już prawie załatwione. Jutro idę odebrać receptę na Memotropil 1200 mg i mam nadziej, że zadziała. Nie zniosę, stanu "otępienia" dłużej.
Memotropil na poprawe zdolności intelektualnych?? To jakiś zart?? Przeciez ten lek nie poprawia funkcji poznawczych..
A czy jakiś psychatra czy psycholog zobiektywizował twoje "otępienie" testami MMSE czy innymi badajacymi funkcjie poznawcze?
Nie chcę Cie martwic ale "otepienia" dzielimy na obiektywne (zmiany w testach) lub subiektywne (testy OK ale pacjent czuje sie "otepiały")
"Otępienie" subiektywne to objaw depresji lub co gorsze shizofrenii...
#10 Gość [Amelia22]
Napisano 20 luty 2010 - 16:47
Użytkownik mordimer dnia 19/02/2010, 22:53 napisał
Użytkownik Amelia22 dnia 18/02/2010, 12:16 napisał
Memotropil na poprawe zdolności intelektualnych?? To jakiś zart?? Przeciez ten lek nie poprawia funkcji poznawczych..
A czy jakiś psychatra czy psycholog zobiektywizował twoje "otępienie" testami MMSE czy innymi badajacymi funkcjie poznawcze?
Nie chcę Cie martwic ale "otepienia" dzielimy na obiektywne (zmiany w testach) lub subiektywne (testy OK ale pacjent czuje sie "otepiały")
"Otępienie" subiektywne to objaw depresji lub co gorsze shizofrenii...
Chyba źle mnie zrozumiałeś z tym "otępieniem" (specjalnie jest w cudzysłowie!).
A memotropil jest mi potrzebny albo "potrzebny" (zależy co tam sobie uważasz..), ale nie dlatego bo mam jakieś super słabe zdolności intelektualne (zawsze były duże, więc jeśli trochę nawet spadły..), tylko zwyczajnie z powodu spadku koncentracji i takich innych "zdolności" potrzebnych przy uczeniu się.
Jak siedzę na prawię i czytam kazusy, to zwyczajnie chwila nieuwagi...i odlatuję. Wystarczy, że przestanę MEGA skupiać się na tym co robię i wszystko, (a raczej znaczna tego część) co np. do tej pory przeczytałam, jakoś ulatuję z mojej pamięci.
Napisano 21 luty 2010 - 12:57
Użytkownik Amelia22 dnia 20/02/2010, 16:47 napisał
Nie wiem czy akurat ten Memotropil jest najbardziej wskazanym lekiem dla Ciebie. Rozumiem Twój stan związany z problemem uczenia się takich rzeczy o których piszesz, znam to z własnego doświadczenia, i może byc to spowodowane różnymi czynnikami psychologiczno-społecznymi. A jako kobiety, mozemy mieć wieksze wahania nastrojów, co tym bardziej utrudnia nauke w takich momentach, zwłaszcza przy ogólnym wyczerpaniu i takim stanie podobnym do otępienia.
Zastanawiam się czy faktycznie, tak jak wyzej było napisane, robił Ci ktoś dokładniejsze badania, a nie tylko na podstawie wywiadu, przepisal Ci ten Memotropil.
Na poprawę koncentracji, skupienia i zwiększenia energii polecam Ci taki preparat jak Sesja i do tego tabletki z Rzeń-szenia (tylko żeby to był standaryzowany preparat). Wiadomo, nie od razu zacznie działać, ale działa i to bardzo dobrze. Ja sama zarzywałam jedno z drugim, przez pare miesięcy, i czuje się lepiej, mam wiecej energii, i szybciej przyswajam to co czytam i się ucze. Sesja jest preparatem bezpiecznym, nie wywołującym jakiś działań ubocznych, nie kosztuje wiele, i dobrze jest go zacząć zarzywać pare miesięcy wcześniej przed egzaminami, a wg mnie skuteczny
Pozdrawiam i życzę powodzenia!
Napisano 21 luty 2010 - 13:09
Napisano 21 luty 2010 - 13:16
Użytkownik derek dnia 21/02/2010, 13:09 napisał
Tylko Ty zażywałeś samą lecytynę, a sesja jest preparatem złożonym, w którego skład wchodzą: ekstrakt z miłożębu japońskiego, lecytyna, kofeina i magnez. Także pewnie i mnie by sama lecytyna nie pomogła, nawet w dużej dawce. Jeśli nie brałeś konkretnie tego preparatu, to co możesz powiedzieć na temat jego działania - wiadomo, nie można powiezieć że jeden lek/supl. diety działa na każdego, ale jeśli nie brałeś to nie wiesz. Poza tym zażywanie przez tak krótki okres czasu jak jeden miesiąc, to za mało żeby coś powiedzieć. Tak jak pisałam wyżej, żeby uzyskać dobry efekt trzeba zarzywać dłuższy okres czasu, dlatego zalecam wcześniejsze wykupienie i zarzywanie.
Użytkownik hapiest edytował ten post 21 luty 2010 - 13:18
#14 Gość [Amelia22]
Napisano 21 luty 2010 - 18:41
Jak na razie biorę memotropil i faktycznie czuję dużą różnicę, ale na wszelki wypadek lekarz skierował mnie na badania krwi - morfologia itd + tarczyca (wg niego to może być przyczyną zmęczenia i senności)
Muszę znaleźć przyczynę mojego kiepskiego stanu
Napisano 21 luty 2010 - 21:01
Mam nadzieje, że znajdzie się przyczyna Twojego samopoczucia. Powodzenia!
#16 Gość [Amelia22]
Napisano 22 luty 2010 - 10:36
Ale nigdy nie wypróbowałam jej na sobie.
Napisano 22 luty 2010 - 15:38
#18 Gość [Marek]
Napisano 08 sierpień 2010 - 23:36