Skocz do zawartości

Witamy na Internetowym Forum Farmaceutycznym

Witaj na Internetowym Forum Farmaceutycznym, prawdopodobnie największym forum dyskusyjnym dla obecnych i przyszłych farmaceutów i techników farmaceutycznych.

Ale to nie wszystko ... jest tutaj też miejsce dla każdej osoby chcącej uzyskać fachową poradę naszych specjalistów.

Aby włączyć się do dyskusji musisz się ZALOGOWAĆ lub jeżeli jeszcze nie masz konta użytkownika ZAREJESTROWAĆ.

To zajmie tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł/mogła:
  • brać udział w dyskusjach we wszystkich działach forum,
  • czytać zawartość niedostępną dla niezarejestrowanych użytkowników.
  • przeglądać dostępne u nas oferty pracy
  • rozmawiać na shoutboxie
  • korzystać z Prywatnych Wiadomości do komunikacji z innymi użytkownikami
  • i wiele więcej ...
Dołącz do naszej społeczności już TERAZ.

Zapraszamy Administratorzy: Nysander i Anusia wraz z ekipą Moderatorów: Hasal, Olga RaQ, lunaak
Guest Message by DevFuse

Piegi

15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość [Gość karolina_*]

• Gość

Napisano 01 październik 2005 - 12:03

Hej!! Witam wszystkich!!
Mój znajomy "nabawił się" podczas opalania piegów i w związku z tym poszukuje jakiegoś skutecznego leku bądź maści aby je zlikwidować. Może moglibyście coś mu poradzić. Liczę na pomoc.
pozdrawiam
karolina

#2 Gość [brain_dam]

• Gość

Napisano 01 październik 2005 - 16:06

na piegi leku raczej nie ma, to choroba którą lepiej "zapobiegać" niż leczyć, choć słyszałem o rozbijaniu piegów ultradźwiekowo-powierzchniowo, jednak to tylko jako ciekawostka, czasami bardziej można sobe zaszkodzić niż pomuc... a mi tam sie piegi podobają :D

#3 Gość [Guest]

• Gość

Napisano 02 październik 2005 - 11:09

hej!
mi również bardzo się piegi podobają, ale mój znajomy bardzo chciałby się ich pozbyć i właśnie dlatego skierowałam to pytanie.
papa
dzięki za odpowiedź
kala

#4 Gość [Gośćkarolina_*]

• Gość

Napisano 02 październik 2005 - 11:14

a i jeszcze jedno, a ile ta przyjemność :D kosztuje?

#5 Gość [brain_dam]

• Gość

Napisano 03 październik 2005 - 21:32

niestety, najlepiej iśc do dermatologa, pieg piegowi nie jest równy :) istnieje wiele rodzaji piegów ... na niektóre sa podobno maście !! ale to na piegi głónie od poparzeń słonecznych-które i tak zbyt długo sie nie utrzymują (max 3-4 miesiące) ... przydałby sie na forum dermatolog ;)

#6 Gość [Janusz]

• Gość

Napisano 08 październik 2005 - 23:56

Użytkownik brain_dam dnia 3/10/2005, 21:32 napisał

niestety, najlepiej iśc do dermatologa, pieg piegowi nie jest równy :) istnieje wiele rodzaji piegów ... na niektóre sa podobno maście !! ale to na piegi głónie od poparzeń słonecznych-które i tak zbyt długo sie nie utrzymują (max 3-4 miesiące) ... przydałby sie na forum dermatolog ;)

Wyświetl post

Poczekajcie trochę zasięgnę informacji wśród studentek Kosmetologii na moim Wydziale...:)

#7 Gość [Gość karolina_*]

• Gość

Napisano 10 październik 2005 - 15:02

Och Janusz jakbyś był taki kochany i się coś dowiedział..... Byłabym Ci bardzo, bardzo wdzięczna.
pa
pozdrawiam
kala

#8 Gość [Oliwia]

• Gość

Napisano 20 październik 2005 - 19:28

slyszalam ze jedzenie chrzanu pomaga,pocieranie cytryna piegow,a poza tym jest jakas masc na piegi w aptece ale zapomnialam jak sie nazywa...

#9 hasal

Zasłużony

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2514 postów
  • Miejscowość:
    WarSzafka

Napisano 21 październik 2005 - 00:19

Użytkownik Oliwia dnia 20/10/2005, 19:28 napisał

slyszalam ze jedzenie chrzanu pomaga,pocieranie cytryna piegow,a poza tym jest jakas masc na piegi w aptece ale zapomnialam jak sie nazywa...

Wyświetl post

A ja slyszalem ze oklady z musztardy swietnie dzialaja
Ja naprawde prosze zeby z przepisami szamanskimi na forum indianskie sie udac
piegi jesli sa to beda i nawet po kremie z apteki za czas jakis wyjda
Zreszta piegi sa seksowne i nie ma co ich usuwac
pozdo PH

#10 zena

mosci uparciuch

• Nieaktywny
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1332 postów
  • Uczelnia Wyższa:
    Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Miejscowość:
    boat city

Napisano 21 październik 2005 - 17:13

hasal napisał:

Zreszta piegi sa seksowne i nie ma co ich usuwac

no wiesz, to "znajomy" nie znajoma nabawil sie tych piegow, wiec moze przedstawicielki plci pieknej beda sie w kwestii seksownosci wypowiadac;)

hasal napisał:

Ja naprawde prosze zeby z przepisami szamanskimi na forum indianskie sie udac

ja tam lubie te szamanskie terapie.
chrzan, musztarda, co jeszcze?;d

pozdr.
z

#11 Gość [MIERUSIA]

• Gość

Napisano 21 październik 2005 - 18:01

w nowoczesnych gabinetach kosmetycznych zaopatrzonych w najnowszej generacji sprzet mozna wykonac zabieg badz serie zabiegów w celu usuniecia piegow
sposob1 laser argonowy IPL
sposob2 pilingi enzymatyczne badz chemiczne
osobiscie nie ryzykowalabym gdyz nawet jezeli taki zabieg cos pomoze co oczywiscie zalezy od indywidualntch predyspozycji to isnieje duze prawdopodobienstwo iz osoba ta po eksozycji na sloncu znowu nabawi sie tego ,, problemu,,, poza tym te zabiegii kosztuja nie mala kase laser ok. 300-400 zl za 1 zabieg a piling ok 150-200 zl co zalezy od miejscowosci w ktorej znajduje sie gabinet

#12 Gość [anula]

• Gość

Napisano 30 sierpień 2006 - 15:44

Użytkownik Gość karolina_* dnia 1/10/2005, 13:03 napisał

Hej!! Witam wszystkich!!
Mój znajomy "nabawił się" podczas opalania piegów i w związku z tym poszukuje jakiegoś skutecznego leku bądź maści aby je zlikwidować. Może moglibyście coś mu poradzić. Liczę na pomoc.
pozdrawiam
karolina

Wyświetl post

A ja mam piegi od kiedy pamiętam..... i próbowałam wszystkiego: cytryny, ogórka, musztardy i wszystko na nic. Az w końcu koleżanka poleciła mi maść VENUS. Można kupić w aptece kosztuje 8 zł piegi znikają po jakimś tygodniu. Niestety.... nie znikają na zawsze. Gdy przestaniesz go używać piegi wrócą ale i tak znacznie "bielsze" :D

#13 Gość [Piegusek]

• Gość

Napisano 24 wrzesień 2008 - 07:40

ja na przykład przez cały rok mam piegi :mellow:
ale na lato one się nasilają
i też nie wiem jak je zlikwidowac ..

#14 Brian_SWDN

• Student
  • PipPipPipPipPip
  • 467 postów
  • Uczelnia Wyższa:
    CM Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Bydgoszczy
  • Miejscowość:
    Praga

Napisano 24 wrzesień 2008 - 09:27

Dziewczyna bez piegów to jak niebo bez gwiazd!

#15 Gość [ala]

• Gość

Napisano 23 czerwiec 2010 - 17:48

ja też mam pełno piegów i nie widze w tym nic seksownego czuje sie okropnie z nimi. Ogórek cytryna nic- sprobuje krem Venus

#16 Gość [agnieszka]

• Gość

Napisano 05 wrzesień 2010 - 08:55

tak jasne ten kto nie ma piegów to sie wymadrza sory ale to fajnie nie jest ja mam dosc juz swoich piegów im co mozę zakończymy to życie i nie bede wysłuchwać komentarzy na swój temat!!!!!

Dodaj odpowiedź