Witamy na Internetowym Forum Farmaceutycznym
![]() |
Witaj na Internetowym Forum Farmaceutycznym, prawdopodobnie największym forum dyskusyjnym dla obecnych i przyszłych farmaceutów i techników farmaceutycznych. Ale to nie wszystko ... jest tutaj też miejsce dla każdej osoby chcącej uzyskać fachową poradę naszych specjalistów. Aby włączyć się do dyskusji musisz się ZALOGOWAĆ lub jeżeli jeszcze nie masz konta użytkownika ZAREJESTROWAĆ. To zajmie tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł/mogła:
Zapraszamy Administratorzy: Nysander i Anusia wraz z ekipą Moderatorów: Hasal, Olga RaQ, lunaak |
Guest Message by DevFuse
Piegi
Rozpoczęty przez Gość [Gość karolina_*], 01.10.2005 12:03
15 odpowiedzi w tym temacie
#1 Gość [Gość karolina_*]
Napisano 01 październik 2005 - 12:03
Hej!! Witam wszystkich!!
Mój znajomy "nabawił się" podczas opalania piegów i w związku z tym poszukuje jakiegoś skutecznego leku bądź maści aby je zlikwidować. Może moglibyście coś mu poradzić. Liczę na pomoc.
pozdrawiam
karolina
Mój znajomy "nabawił się" podczas opalania piegów i w związku z tym poszukuje jakiegoś skutecznego leku bądź maści aby je zlikwidować. Może moglibyście coś mu poradzić. Liczę na pomoc.
pozdrawiam
karolina
#2 Gość [brain_dam]
Napisano 01 październik 2005 - 16:06
na piegi leku raczej nie ma, to choroba którą lepiej "zapobiegać" niż leczyć, choć słyszałem o rozbijaniu piegów ultradźwiekowo-powierzchniowo, jednak to tylko jako ciekawostka, czasami bardziej można sobe zaszkodzić niż pomuc... a mi tam sie piegi podobają
#5 Gość [brain_dam]
Napisano 03 październik 2005 - 21:32
niestety, najlepiej iśc do dermatologa, pieg piegowi nie jest równy
istnieje wiele rodzaji piegów ... na niektóre sa podobno maście !! ale to na piegi głónie od poparzeń słonecznych-które i tak zbyt długo sie nie utrzymują (max 3-4 miesiące) ... przydałby sie na forum dermatolog
#6 Gość [Janusz]
Napisano 08 październik 2005 - 23:56
Użytkownik brain_dam dnia 3/10/2005, 21:32 napisał
Poczekajcie trochę zasięgnę informacji wśród studentek Kosmetologii na moim Wydziale...
Napisano 21 październik 2005 - 00:19
Użytkownik Oliwia dnia 20/10/2005, 19:28 napisał
A ja slyszalem ze oklady z musztardy swietnie dzialaja
Ja naprawde prosze zeby z przepisami szamanskimi na forum indianskie sie udac
piegi jesli sa to beda i nawet po kremie z apteki za czas jakis wyjda
Zreszta piegi sa seksowne i nie ma co ich usuwac
pozdo PH
Napisano 21 październik 2005 - 17:13
hasal napisał:
Zreszta piegi sa seksowne i nie ma co ich usuwac
no wiesz, to "znajomy" nie znajoma nabawil sie tych piegow, wiec moze przedstawicielki plci pieknej beda sie w kwestii seksownosci wypowiadac;)
hasal napisał:
Ja naprawde prosze zeby z przepisami szamanskimi na forum indianskie sie udac
ja tam lubie te szamanskie terapie.
chrzan, musztarda, co jeszcze?;d
pozdr.
z
#11 Gość [MIERUSIA]
Napisano 21 październik 2005 - 18:01
w nowoczesnych gabinetach kosmetycznych zaopatrzonych w najnowszej generacji sprzet mozna wykonac zabieg badz serie zabiegów w celu usuniecia piegow
sposob1 laser argonowy IPL
sposob2 pilingi enzymatyczne badz chemiczne
osobiscie nie ryzykowalabym gdyz nawet jezeli taki zabieg cos pomoze co oczywiscie zalezy od indywidualntch predyspozycji to isnieje duze prawdopodobienstwo iz osoba ta po eksozycji na sloncu znowu nabawi sie tego ,, problemu,,, poza tym te zabiegii kosztuja nie mala kase laser ok. 300-400 zl za 1 zabieg a piling ok 150-200 zl co zalezy od miejscowosci w ktorej znajduje sie gabinet
sposob1 laser argonowy IPL
sposob2 pilingi enzymatyczne badz chemiczne
osobiscie nie ryzykowalabym gdyz nawet jezeli taki zabieg cos pomoze co oczywiscie zalezy od indywidualntch predyspozycji to isnieje duze prawdopodobienstwo iz osoba ta po eksozycji na sloncu znowu nabawi sie tego ,, problemu,,, poza tym te zabiegii kosztuja nie mala kase laser ok. 300-400 zl za 1 zabieg a piling ok 150-200 zl co zalezy od miejscowosci w ktorej znajduje sie gabinet
#12 Gość [anula]
Napisano 30 sierpień 2006 - 15:44
Użytkownik Gość karolina_* dnia 1/10/2005, 13:03 napisał
A ja mam piegi od kiedy pamiętam..... i próbowałam wszystkiego: cytryny, ogórka, musztardy i wszystko na nic. Az w końcu koleżanka poleciła mi maść VENUS. Można kupić w aptece kosztuje 8 zł piegi znikają po jakimś tygodniu. Niestety.... nie znikają na zawsze. Gdy przestaniesz go używać piegi wrócą ale i tak znacznie "bielsze"
Dodaj odpowiedź

Dodaj odpowiedź