Pytanie jak w temacie:
jakim konkretnie rodzajem transdermalnego systemu terapeutycznego jest Durogesic TTS ? (konkretnego papiera znaleźć jakoś nie mogę, a bardzo mi potrzebne to - oświecić biednego osiouka co łaska poplosem...)
z góry dzięki wielkie
op
Witamy na Internetowym Forum Farmaceutycznym
![]() |
Witaj na Internetowym Forum Farmaceutycznym, prawdopodobnie największym forum dyskusyjnym dla obecnych i przyszłych farmaceutów i techników farmaceutycznych. Ale to nie wszystko ... jest tutaj też miejsce dla każdej osoby chcącej uzyskać fachową poradę naszych specjalistów. Aby włączyć się do dyskusji musisz się ZALOGOWAĆ lub jeżeli jeszcze nie masz konta użytkownika ZAREJESTROWAĆ. To zajmie tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł/mogła:
Zapraszamy Administratorzy: Nysander i Anusia wraz z ekipą Moderatorów: Hasal, Olga RaQ, lunaak |
Guest Message by DevFuse
Durogesic Tts- Jaki Rodzaj Tts
Rozpoczęty przez OsiouPotfur, 28.07.2010 21:46
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28 lipiec 2010 - 21:46
Napisano 29 lipiec 2010 - 06:41
Wujek Gugiel reaguje w znacznym stopniu na Durogesic tts matrix... ale to nie wyznacznik.
Szukam dopiero kwadrans - u producenta nie widzę informacji. Natomiast link do małego pisemka : http://www.nfz-katow...fo_20061130.pdf
Wygląda więc, że obecnie matrycowy. (wcześniej ze zbiornikiem - podobne wypowiedzi na forach internetowych)
Szukam dopiero kwadrans - u producenta nie widzę informacji. Natomiast link do małego pisemka : http://www.nfz-katow...fo_20061130.pdf
Wygląda więc, że obecnie matrycowy. (wcześniej ze zbiornikiem - podobne wypowiedzi na forach internetowych)
Użytkownik Buckcherry edytował ten post 29 lipiec 2010 - 06:50
Napisano 29 lipiec 2010 - 07:38
Znalazłam coś takiego:
Transdermal therapeutic system (TTS) with fentanyl as a active ingredient - US Patent 7390500 Description
i
Transdermal matrix fentanyl membrane patch (matrif... [Drugs. 2008] - PubMed result
co potwierdzałoby wersję powyższą.
Niestety nie udało mi się znaleźć bardziej konkretnej strony
Transdermal therapeutic system (TTS) with fentanyl as a active ingredient - US Patent 7390500 Description
i
Transdermal matrix fentanyl membrane patch (matrif... [Drugs. 2008] - PubMed result
co potwierdzałoby wersję powyższą.
Niestety nie udało mi się znaleźć bardziej konkretnej strony
Użytkownik aaadelayda edytował ten post 29 lipiec 2010 - 07:39