Skocz do zawartości

Witamy na Internetowym Forum Farmaceutycznym

Witaj na Internetowym Forum Farmaceutycznym, prawdopodobnie największym forum dyskusyjnym dla obecnych i przyszłych farmaceutów i techników farmaceutycznych.

Ale to nie wszystko ... jest tutaj też miejsce dla każdej osoby chcącej uzyskać fachową poradę naszych specjalistów.

Aby włączyć się do dyskusji musisz się ZALOGOWAĆ lub jeżeli jeszcze nie masz konta użytkownika ZAREJESTROWAĆ.

To zajmie tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł/mogła:
  • brać udział w dyskusjach we wszystkich działach forum,
  • czytać zawartość niedostępną dla niezarejestrowanych użytkowników.
  • przeglądać dostępne u nas oferty pracy
  • rozmawiać na shoutboxie
  • korzystać z Prywatnych Wiadomości do komunikacji z innymi użytkownikami
  • i wiele więcej ...
Dołącz do naszej społeczności już TERAZ.

Zapraszamy Administratorzy: Nysander i Anusia wraz z ekipą Moderatorów: Hasal, Olga RaQ, lunaak
Guest Message by DevFuse

- - - - -

Pocenie Się Twarzy - Antidral?

3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość [antidral]

• Gość

Napisano 30 lipiec 2010 - 15:48

Anidral można stosować na twarz? Bo strasznie poci mi się twarz, zwłaszcza teraz w czasie upałów. Na opakowaniu pisze że jest wskazany na pachy, stopy i dłonie. Ale gdy posmaruję tym twarz to może to spowodować jakieś skutki?

#2 Nysander

Administrator

• Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6038 postów
  • Potwierdzone wykształcenie:
    Magister Farmacji
  • Uczelnia Wyższa:
    Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Miejscowość:
    Kielce
  • Stanowisko:
    Magister farmacji
  • Miejsce pracy:
    apteka otwarta

Napisano 30 lipiec 2010 - 17:17

skóra twarzy jest wyjątkowo delikatna i możesz ją takim preparatem mocno podrażnić, oprócz tego możesz spowodować problemy typu trądzikowego gdy pozatykasz sobie pory.

#3 Gość [anidral]

• Gość

Napisano 30 lipiec 2010 - 18:01

A to zatyka pory?
czytalam ze podraznienie powstaje gdy substancja z takiego preparatu bedzie miala kontakt z wilgocia, bo powstaje jakis kwasny produkt uboczny ktory podraznia (czytalam o tym na stronie innego preparatu ktory ma w skladzie to samo co Antidral).
Problemow z tradzikiem nie mam, czasem tylko kilka pryszczy mi wyskoczy. A chcialam by sie pozbyc kropli na twarzy np. po 15 minutach w autobusie miejskim.

Czasem tez swieci mi sie skora, ale to chyba łój jest? Jak pozbyc sie świecącej twarzy?

#4 Gość [wiktor]

• Gość

Napisano 28 sierpień 2010 - 00:17

lepszy będzie Perspiblock tabletki,
albo Szałwia tabletki, szałwia działa w ten sposób iz zmniejsza wydzielanie potu.

Preparaty syntetyczne natomiast zawieraja zwiazki aluminium które moga wchłaniac sie do organizmu , kumulowac sie z czasem i wywoływac rozmaite choroby.( nie zaleca sie używania łyżek aluminiowych)

Logowanie

• Potrzebujesz konta? Zarejestruj się!