Moim problemem są modzele (okrągłe zółte zrogowacenia), usuwam je nożykiem. Nie są bolące, chyba że całkowicie zaniedbam stopy to modzele się tak rozrastają że zaczynają pękać. Teraz w miarę na bieżąco staram się to usuwać nożykiem lub tarką do stóp. Występują one przede wszystkim na w części stopy przed palcami, a także w dolnobocznej cześci dużego palca.
Oprócz tego mam jeszcze problemy z palcami ponieważ w obuwiu zlepiają się ze sobą, skóra na w dolnych częściach palców zlepia się ze sobą i uciska wzajemnie na siebie. Przez co uciskana skóra na palcach rogowacieje, obumiera - jest w tym miejscu spiczasta wzdłuż.
Na modzele stosuję już krem. Ale słyszalam że może być to spowodowane złym naciskiem na stopy, przeciążeniem stóp. Są jakies wkładki na ten problem?
I na palce? potrzebuję jakieś wkładki które będą odgraniczać od siebie palce, żeby palce miały kształt okrągły, żeby nie było podłóżnej niewielkiej ostrej narośli w miejscu styku palców ze sobą.
Nie wiem gdzie tego szukać, po jakich nazwach szukać, dlatego pytam tutaj.
Witamy na Internetowym Forum Farmaceutycznym
![]() |
Witaj na Internetowym Forum Farmaceutycznym, prawdopodobnie największym forum dyskusyjnym dla obecnych i przyszłych farmaceutów i techników farmaceutycznych. Ale to nie wszystko ... jest tutaj też miejsce dla każdej osoby chcącej uzyskać fachową poradę naszych specjalistów. Aby włączyć się do dyskusji musisz się ZALOGOWAĆ lub jeżeli jeszcze nie masz konta użytkownika ZAREJESTROWAĆ. To zajmie tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł/mogła:
Zapraszamy Administratorzy: Nysander i Anusia wraz z ekipą Moderatorów: Hasal, Olga RaQ, lunaak |
Guest Message by DevFuse
Problemy Ze Stopami
Rozpoczęty przez Gość [Stopy], 18.08.2010 12:05
3 odpowiedzi w tym temacie
#1 Gość [Stopy]
Napisano 18 sierpień 2010 - 12:05
Napisano 18 sierpień 2010 - 15:32
może spróbuj Gehwol - www.gehwol.pl (mam nadzieję że mogę podać tu nazwę i WWW, to nie reklama tylko wiem że oni mają takie rzeczy)
tam w zakładce Sprzęt / Asortyment dodatkowy jak przewiniesz stronę na dół - są takie różne nakładki na palce, może coś z tego Ci się przyda?
pytałam kiedyś o te rzeczy w hurtowniach farmaceutycznych i niestety nie da się tego normalnie zamówić, ich produkty mają chyba tylko apteki które z nimi bezpośrednio współpracują... na ich stronie masz "dostępność w aptekach", tylko wiem że wymieniona tam apteka w Bielsku nie ma wcale ich produktów więc ten wykaz jest chyba lekko nieaktualny
tam w zakładce Sprzęt / Asortyment dodatkowy jak przewiniesz stronę na dół - są takie różne nakładki na palce, może coś z tego Ci się przyda?
pytałam kiedyś o te rzeczy w hurtowniach farmaceutycznych i niestety nie da się tego normalnie zamówić, ich produkty mają chyba tylko apteki które z nimi bezpośrednio współpracują... na ich stronie masz "dostępność w aptekach", tylko wiem że wymieniona tam apteka w Bielsku nie ma wcale ich produktów więc ten wykaz jest chyba lekko nieaktualny
Napisano 18 sierpień 2010 - 18:39
a my Gehwol zamawiamy bezpośrednio z hurtowni
może dlatego że blisko Niemiec jesteśmy to nasze hurtownie mają
Napisano 18 sierpień 2010 - 19:16
My blisko granicy nie jesteśmy (ŁDZ), a udało nam się zamówić parę preparatów tej firmy w Torfarmie, koleżanka nasza walczy z halluksami od lat i owy krem bardzo Jej pomógł (tak przynajmniej twierdzi), tyle, że nagle zniknęło z rynku to małe opakowanie 20 ml, a w zamian za to weszło 75 ml, które niestety cenowo się mniej opłaca, ale jak pomaga, to można inwestować