Skocz do zawartości

Witamy na Internetowym Forum Farmaceutycznym

Witaj na Internetowym Forum Farmaceutycznym, prawdopodobnie największym forum dyskusyjnym dla obecnych i przyszłych farmaceutów i techników farmaceutycznych.

Ale to nie wszystko ... jest tutaj też miejsce dla każdej osoby chcącej uzyskać fachową poradę naszych specjalistów.

Aby włączyć się do dyskusji musisz się ZALOGOWAĆ lub jeżeli jeszcze nie masz konta użytkownika ZAREJESTROWAĆ.

To zajmie tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł/mogła:
  • brać udział w dyskusjach we wszystkich działach forum,
  • czytać zawartość niedostępną dla niezarejestrowanych użytkowników.
  • przeglądać dostępne u nas oferty pracy
  • rozmawiać na shoutboxie
  • korzystać z Prywatnych Wiadomości do komunikacji z innymi użytkownikami
  • i wiele więcej ...
Dołącz do naszej społeczności już TERAZ.

Zapraszamy Administratorzy: Nysander i Anusia wraz z ekipą Moderatorów: Hasal, Olga RaQ, lunaak
Guest Message by DevFuse

- - - - -

Ból Pleców

4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość [kksk]

• Gość

Napisano 04 wrzesień 2010 - 19:14

CHYBA mnie przewiało i bolą mnie plecy, zwłaszcza przy nabieraniu powietrza do płuc. Co możecie mi polecić?

#2 Praptaki

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 528 postów

Napisano 04 wrzesień 2010 - 23:26

a co to znaczy przewiało? wiatr to nic innego jak ruch cząsteczek powietrza, mam gdzieś ciekawe artykuły pewego profesora który obala mity typu: " przewiało mnie" , "zamknij okno bo przeciąg" . jest też tam wyśmiane wkładanie waty do uszu , itp, itd. - Ot, dygresja takaDołączona grafika

wracając do pytania, hmm, być może ból ten spowodowany jest wysiłkiem fizycznym, tak czy siak polecam Aleve lub meloxicam bez recepty - Opokan:) pomocne mogą się tez okazać plastry rozgrzewające, polecam voltarem termo - pacjenci chwalą je sobie, są skuteczne i nie boli gdy się je odlepia.
życzę dużo zdrowia, pozdrawiam!:)

#3 Gość [kksk]

• Gość

Napisano 05 wrzesień 2010 - 11:19

Ok. W sumie to już przeszło :D Ale dzięki za rady, następnym razem zastosuję plastry rozgrzewające i gdy będzie trzeba to również któryś z leków który zaproponowałeś (leczę obecnie wrzody i nie wiem czy teraz mogłabym brać te leki, jak juz to w ostateczności). Nie wiem co w moim przypadku było przyczyną, myślałam że jak siedzę troszkę zgrzana w pracy i jak jest przeciąg to to był powód, bo inne dziewczyny też mają czasem podobnie że plecy bolą czy szyją nie mogą ruszyć, i watę w uchu też widziałam ;D. Mówisz że jak ktoś stoi w przeciągu to nic mu nie będzie?
Hmm, ciekawe artykuły :) Jakbyś miał chwilę czasu i znalazłbyś te artykuły to mogłabym poprosić na maila do poczytania?

kasia081@o2.pl

Pozdrawiam

#4 xawery

• Nieaktywny
  • 1 postów
  • Miejscowość:
    Kraków

Napisano 13 wrzesień 2010 - 15:20

Witam,

Na tak zwane przewianie, przeziębienie czy ogólnie jesienne dolegliwości dobrze jest się nasmarować. Mnie to jak zmarznę, zmoknę zawsze pomaga. Ciepła kołderka, herbata i maść końska! Maść końska rozgrzewająca 350 g. :: Lekomaniak Trudno po tym być nadal chorym. Co ważne to naturalna maść, ładnie pachnie i nie szczypie po posmarowaniu, a moc rzeczywiście końską.

#5 Gość [Kinga]

• Gość

Napisano 17 listopad 2011 - 13:27

Wyświetl postUżytkownik Praptaki dnia 04 wrzesień 2010 - 23:26 napisał

a co to znaczy przewiało? wiatr to nic innego jak ruch cząsteczek powietrza, mam gdzieś ciekawe artykuły pewego profesora który obala mity typu: " przewiało mnie" , "zamknij okno bo przeciąg" . jest też tam wyśmiane wkładanie waty do uszu , itp, itd. - Ot, dygresja takaDołączona grafika

wracając do pytania, hmm, być może ból ten spowodowany jest wysiłkiem fizycznym, tak czy siak polecam Aleve lub meloxicam bez recepty - Opokan:) pomocne mogą się tez okazać plastry rozgrzewające, polecam voltarem termo - pacjenci chwalą je sobie, są skuteczne i nie boli gdy się je odlepia.
życzę dużo zdrowia, pozdrawiam!Dołączona grafika

a mogę prosić o przesłanie tych tekstów, albo wskazanie ich w necie? moja przyszła szwagierka jest święcie przekonana że nawet najmniejszy przeciąg spowoduje ciężką chorobę...

Logowanie

• Potrzebujesz konta? Zarejestruj się!