Skocz do zawartości

Witamy na Internetowym Forum Farmaceutycznym

Witaj na Internetowym Forum Farmaceutycznym, prawdopodobnie największym forum dyskusyjnym dla obecnych i przyszłych farmaceutów i techników farmaceutycznych.

Ale to nie wszystko ... jest tutaj też miejsce dla każdej osoby chcącej uzyskać fachową poradę naszych specjalistów.

Aby włączyć się do dyskusji musisz się ZALOGOWAĆ lub jeżeli jeszcze nie masz konta użytkownika ZAREJESTROWAĆ.

To zajmie tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł/mogła:
  • brać udział w dyskusjach we wszystkich działach forum,
  • czytać zawartość niedostępną dla niezarejestrowanych użytkowników.
  • przeglądać dostępne u nas oferty pracy
  • rozmawiać na shoutboxie
  • korzystać z Prywatnych Wiadomości do komunikacji z innymi użytkownikami
  • i wiele więcej ...
Dołącz do naszej społeczności już TERAZ.

Zapraszamy Administratorzy: Nysander i Anusia wraz z ekipą Moderatorów: Hasal, Olga RaQ, lunaak
Guest Message by DevFuse

Czy po studium, łatwo jest dostać się na farmację?

4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość [Maciek]

• Gość

Napisano 17 listopad 2010 - 23:17

Witam.

Chciałbym zostać magistrem farmacji, oczywiście kuje do matury codziennie, ale wiadomo nie jest powiedziane, że dostane się na dzienne, a na płatne nie mam tyle pieniędzy(a raczej moi rodzice)i mam takie pytanie, czy gdybym poszedł na studium na rok lub 2 i zrobił technika, łatwo by było poprawić maturę? Czy na studium uczy się rzeczy potrzebnych na maturę, czy raczej tylko praktyka i nie będzie szans na poprawę matury i samemu będzie trzeba kuć?
Pozdrawiam

#2 hypnoogen

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 144 postów
  • Miejscowość:
    Łódź

Napisano 17 listopad 2010 - 23:36

Studium to jest studium. Studia studiami. Nie da się porównać. Studia to 5 lat ciężkiej pracy, studium... zależy do jakiej szkoły trafisz. Mgr mgr-owi nie równy, podobnie technik-technikowi.

Ucz się do matury i nie daj sobie powiedzieć, że Ci się nie uda. MATURA podstawa. :P

#3 Gość [Maciek]

• Gość

Napisano 17 listopad 2010 - 23:48

ja rozumiem, ale czy po ukończeniu studium, będę miał wiedzę, żeby napisać chemie i biologie na wysokim poziomie, który pozwoli mi dostać się na farmacje, czy nie mogę na to liczyć i wtedy np rok siedzieć w domu i zakuwać, niż isć na studium ;)

#4 hypnoogen

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 144 postów
  • Miejscowość:
    Łódź

Napisano 18 listopad 2010 - 00:03

Zależy czego oczekujesz... Studium uczy raczej wiedzy  hmmm.. praktycznej, nie jednego mgr zagniesz z receptury, ale genarelanie mgr ma zawsze wiedze wieksza niz technik. Proste. Na studiach uczy sie WSZYSTKIEGO oprócz praktyki. Podobnie jest w studium, uczysz sie 'głupot',  teoria siada, a życie zawodowe pokazuje swoje. PRAKTYKA jest wszystkim. Znam z perspektywy mgr i tech PZDR

#5 Brian_SWDN

• Student
  • PipPipPipPipPip
  • 471 postów
  • Uczelnia Wyższa:
    CM Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Bydgoszczy
  • Miejscowość:
    Praga

Napisano 18 listopad 2010 - 00:49

Chemi i biologia rozszerzona i na studia.
Studium moim zdaniem nie pomoże dostać się na studia, stracisz czas. Lepiej ciśnij prosto na studia.