Witam,
Proszę o opinię, który z leków OTC - Urostonex czy Rowatinex są efektywniejsze w leczeniu kamicy połączonej z infekcją UM. O ile Rowatinex jest mi znany od lat ( z autopsji też, niestety), o tyle o Urostonex'ie nie mogę niczego się doczytać, a polecił mi go jeden z lekarzy.
Z góry dziękuję za odpowiedź
Witamy na Internetowym Forum Farmaceutycznym
![]() |
Witaj na Internetowym Forum Farmaceutycznym, prawdopodobnie największym forum dyskusyjnym dla obecnych i przyszłych farmaceutów i techników farmaceutycznych. Ale to nie wszystko ... jest tutaj też miejsce dla każdej osoby chcącej uzyskać fachową poradę naszych specjalistów. Aby włączyć się do dyskusji musisz się ZALOGOWAĆ lub jeżeli jeszcze nie masz konta użytkownika ZAREJESTROWAĆ. To zajmie tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł/mogła:
Zapraszamy Administratorzy: Nysander i Anusia wraz z ekipą Moderatorów: Hasal, Olga RaQ, lunaak |
Guest Message by DevFuse
urostonex
Rozpoczęty przez Gość [marzena], 23.05.2011 18:05
2 odpowiedzi w tym temacie
#1 Gość [marzena]
Napisano 23 maj 2011 - 18:05
Napisano 23 maj 2011 - 19:01
Główna róznica jest taka, że urostonex to suplement diety (a wiec o jego działaniu nic na 100% nie mozna powiedzieć) a rowatinex to lek posiadający działanie moczopędne i rozkurczające miesnie gladkie dróg moczowych i stosowany pomocniczo w przypadku małych kamieni nerkowych.
Napisano 26 luty 2012 - 18:58
Użytkownik marzena dnia 23 maj 2011 - 18:05 napisał
Witam,
Proszę o opinię, który z leków OTC - Urostonex czy Rowatinex są efektywniejsze w leczeniu kamicy połączonej z infekcją UM. O ile Rowatinex jest mi znany od lat ( z autopsji też, niestety), o tyle o Urostonex'ie nie mogę niczego się doczytać, a polecił mi go jeden z lekarzy.
Witam. Mialam 9mm kamien w dolnym kielichu nerki lewej. kwalifikowalam sie do rozbicia kamienia ze wzgledu na wielkosc i ulozenie. Lekarz urolog kazal mi stosowac UROSTONEX. Pic dwa tyg i dwa tyg przerwy. Okazalo sie ze ten preparat zaczal mi rozkkruszac kamien. Niestety jeszcze zostalo 6mm ale to juz moge sama urodzic:) ale obeszlo sie bez rozbijania kamieni. pozdrawiam