Skocz do zawartości

Witamy na Internetowym Forum Farmaceutycznym

Witaj na Internetowym Forum Farmaceutycznym, prawdopodobnie największym forum dyskusyjnym dla obecnych i przyszłych farmaceutów i techników farmaceutycznych.

Ale to nie wszystko ... jest tutaj też miejsce dla każdej osoby chcącej uzyskać fachową poradę naszych specjalistów.

Aby włączyć się do dyskusji musisz się ZALOGOWAĆ lub jeżeli jeszcze nie masz konta użytkownika ZAREJESTROWAĆ.

To zajmie tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł/mogła:
  • brać udział w dyskusjach we wszystkich działach forum,
  • czytać zawartość niedostępną dla niezarejestrowanych użytkowników.
  • przeglądać dostępne u nas oferty pracy
  • rozmawiać na shoutboxie
  • korzystać z Prywatnych Wiadomości do komunikacji z innymi użytkownikami
  • i wiele więcej ...
Dołącz do naszej społeczności już TERAZ.

Zapraszamy Administratorzy: Nysander i Anusia wraz z ekipą Moderatorów: Hasal, Olga RaQ, lunaak
Guest Message by DevFuse

Praca dla farmaceutów w Niemczech - bez znajomości j. niemieckiego

15 odpowiedzi w tym temacie

#1 homeandcare

• Nieaktywny
  • 2 postów
  • Miejscowość:
    Poznań

Napisano 10 czerwiec 2011 - 11:37

Firma Home and Care Sp.j. poszukuje dla swojego klienta osób do pracy na stanowisku:

FARMACEUTA/KA

Wymagania:

- wykształcenie wyższe (mgr farmacji
- doświadczenie mile widziane
- znajomość j.niemieckiego mile widziana UWAGA! Jeśli nie znasz j. niemieckiego, masz takie same szanse na wyjazd, jak osoby znające ten język!
- zaangażowanie

Oferujemy:

- atrakcyjne wynagrodzenie
- mieszkanie opłacone przez pracodawcę
- legalne zatrudnienie
- stałą opiekę polskiego koordynatora
- pracę od zaraz

Osoby zainteresowane prosimy o przesyłanie CV na adres:

hacDołączona grafikahomeandcare.eu

W TYTULE PROSIMY WPISAĆ NAZWĘ STANOWISKA NA JAKIE APLIKUJESZ

Jeśli chcesz zaczerpnąć więcej informacji, otrzymasz je pod numerem 797 244 814

Załączone pliki

• Załączony plik  logo1.png   17,01 KB   67 Ilość pobrań

#2 freak

• Użytkownik
  • Pip
  • 22 postów
  • Miejscowość:
    Łorsoł

Napisano 24 czerwiec 2011 - 13:15

hmm trochę to dziwne, praca w Niemczech bez języka niemieckiego, jak to przeskoczyć?

#3 homeandcare

• Nieaktywny
  • 2 postów
  • Miejscowość:
    Poznań

Napisano 01 lipiec 2011 - 11:51

Dla chcącego nic trudnego, z początku praca jest bardziej na zapleczu apteki, do klienta farmaceuta z polski wychodzi bardziej asystując. Będąc na miejscu w Niemczech języka uczymy się dość szybko, wiemy to z doświadczenia bo nie są to pierwsi farmaceuci wysyłani przez nas za granicę. A tym bardziej łatwiej jest, gdy na miejscu są już inni ludzie z Polski. Jeśli pojawią się jeszcze jakieś pytania to proszę pisać, chętnie odpowiem.

Pozdrawiam,

Zespół Home and Care.

#4 freak

• Użytkownik
  • Pip
  • 22 postów
  • Miejscowość:
    Łorsoł

Napisano 05 lipiec 2011 - 15:41

Byłabym zainteresowana takim wyjazdem, ale przede mną jeszcze 6 miesięczny staż, czy mogłabym prosić o więcej informacji na ahmedow@wp.pl
Z góry dziękuję i pozdrawiam.

#5 Rosso

• Użytkownik
  • Pip
  • 21 postów
  • Uczelnia Wyższa:
    Akademia Medyczna we Wrocławiu
  • Miejscowość:
    Szwajcaria
  • Stanowisko:
    Kierownik apteki
  • Miejsce pracy:
    apteka otwarta

Napisano 14 lipiec 2011 - 12:53

Wysłałem do Was zgłoszenie z dokumentami w tym kilka pytań ale cisza w temacie ...............hmmmm

#6 ekoper

• Nieaktywny
  • 5 postów
  • Uczelnia Wyższa:
    Warszawski Uniwersytet Medyczny
  • Miejscowość:
    North East, UK

Napisano 01 sierpień 2011 - 14:03

Jeśli oferta pracy dla farmaceuty nie wymaga znajomości języka to sorry, ale to jakaś... bzdura! Chyba, że oferuje jakiś dłuższy kurs języka na miejscu - nikt sam z siebie tak się nie nauczy języka od podstaw w te 2-3miesiące treningu.
Bądźcie czujni i natychmiast wycofujcie się, jeśli tylko agencja poprosi Was o jakąkolwiek (nawet niewielką i niby "oczywistą") wpłate pieniędzy.
Żadna agencja za oferte pracy nie może pobierać pieniędzy, tak jest wg prawa!

PS. drogi Home and Care, nie bierzcie tego do siebie, bo nie Was jako agencję atakuję. Z 5cioletniego doświadczenia w pomocy farmaceutom za granicą (bezinteresownego:P nie jestem związana z żadną agencją) dostawałam już tak dziwne listy, że wiem że ludzka naiwnośc nie zna granic - i, wielu niestety to wykorzystuje. Pozdrawiam.

-------------------------------

Użytkownik Anusia edytował ten post 01 sierpień 2011 - 17:27

#7 aabozena53

• Nieaktywny
  • 1 postów

Napisano 03 sierpień 2011 - 18:17

Wyświetl postUżytkownik homeandcare dnia 10 czerwiec 2011 - 11:37 napisał

Firma Home and Care Sp.j. poszukuje dla swojego klienta osób do pracy na stanowisku:

FARMACEUTA/KA

Wymagania:

- wykształcenie wyższe (mgr farmacji
- doświadczenie mile widziane
- znajomość j.niemieckiego mile widziana UWAGA! Jeśli nie znasz j. niemieckiego, masz takie same szanse na wyjazd, jak osoby znające ten język!
- zaangażowanie

Oferujemy:

- legalne zatrudnienie
- pracę od zaraz

Osoby zainteresowane prosimy o przesyłanie CV na adres:

hacDołączona grafikahomeandcare.eu

W TYTULE PROSIMY WPISAĆ NAZWĘ STANOWISKA NA JAKIE APLIKUJESZ

Jeśli chcesz zaczerpnąć więcej informacji, otrzymasz je pod numerem 797 244 814

Chciałabym wiedzieć jaki jest przedział wiekowy wiadomo po skończeniu studiów do....... roku

#8 Brian_SWDN

• Student
  • PipPipPipPipPip
  • 471 postów
  • Uczelnia Wyższa:
    CM Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Bydgoszczy
  • Miejscowość:
    Praga

Napisano 03 sierpień 2011 - 19:05

To chyba oferta wyjazdu na ogórki...
- legalne
zatrudnienie
- pracę od zaraz

#9 Tomek

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 81 postów
  • Uczelnia Wyższa:
    Uniwersytet Medyczny w Lublinie

Napisano 16 sierpień 2011 - 13:11

Prosba do zespołu HomeandCare-
Prosze podać szacowane zarobki brutto na miesiąc oraz miejsce pracy - czy są wakaty w aptekach szpitalnych.
dziękuję

#10 Rosso

• Użytkownik
  • Pip
  • 21 postów
  • Uczelnia Wyższa:
  • Miejscowość:
    Szwajcaria
  • Stanowisko:
    Kierownik apteki
  • Miejsce pracy:
    apteka otwarta

Napisano 24 sierpień 2011 - 22:25

Wyświetl postUżytkownik Tomek dnia 16 sierpień 2011 - 13:11 napisał

Prosba do zespołu HomeandCare-
Prosze podać szacowane zarobki brutto na miesiąc oraz miejsce pracy - czy są wakaty w aptekach szpitalnych.
dziękuję

na ręke dostaniesz 2500-3000 euro przy dobrych wiatrach . Prawda jest taka ze duza czesc niemieckich farmaceutow ucieka do CH gdzie sa duzo lepsze warunki płacowe , socjalne i życie duzo lepsze i milsze otoczenie . Sam za ok półtora miesiaca wyprowadzam sie na stałe z rodzina do CH , wrocilem kilka dni temu z CH , mam juz zalatwiona prace jako Apotheker w CH . Gdyby ktos chcial spróbować życia i pracy w CH to prosze do mnie uderzać . Tak sie składa że mój przyszły szef ma 4 wolne miejsce w czescie niemiecko jezycznej i z checia przyjmie nastepnego polaka/polkę , nawet mnie o to prosił żeby sie popytać wsrod znajomych w PL . Warunki finansowe sa o niebo lepsze niz w D , rozmawialem z kilkoma niemcami pracujacymi dla tej sieci w CH i sami mówili ze w D praca jest do kitu i sa szczesliwi ze sie przerowadzili do CH . W koncu czemu teraz niemcy szukaja polaków ?? Bo ich farmaceuci emigruja . Na stronach szwajcarskiego ministerstwa zdrowia sa statystyki ile osob w jakich dziedzinach wyjezdza do CH i niemieccy lekarze i farmaceuci to najwieksza grupa ( ok 15tys farm rocznie ! ) . Po 2 latach na pelnym etacie dostaje sie prawo na kierownika i wtedy to juz wogole pensja bajka . Powiem tylko ze rynek farmaceutyczny w CH na gwałt potrzebuje specjalistów zarówno do aptek jak i przemysłu . W razie pytan słuze szeroka wiedza jak krok po kroku załatwić tam prawo wykonywania zawodu i w srpawie zycia tam .

Pozdrawiam

#11 sequence

• Użytkownik
  • PipPip
  • 50 postów
  • Miejscowość:
    Gdańsk

Napisano 26 sierpień 2011 - 10:24

Wyświetl postUżytkownik Rosso dnia 24 sierpień 2011 - 22:25 napisał

na ręke dostaniesz 2500-3000 euro przy dobrych wiatrach . Prawda jest taka ze duza czesc niemieckich farmaceutow ucieka do CH gdzie sa duzo lepsze warunki płacowe , socjalne i życie duzo lepsze i milsze otoczenie . Sam za ok półtora miesiaca wyprowadzam sie na stałe z rodzina do CH , wrocilem kilka dni temu z CH , mam juz zalatwiona prace jako Apotheker w CH . Gdyby ktos chcial spróbować życia i pracy w CH to prosze do mnie uderzać . Tak sie składa że mój przyszły szef ma 4 wolne miejsce w czescie niemiecko jezycznej i z checia przyjmie nastepnego polaka/polkę , nawet mnie o to prosił żeby sie popytać wsrod znajomych w PL . Warunki finansowe sa o niebo lepsze niz w D , rozmawialem z kilkoma niemcami pracujacymi dla tej sieci w CH i sami mówili ze w D praca jest do kitu i sa szczesliwi ze sie przerowadzili do CH . W koncu czemu teraz niemcy szukaja polaków ?? Bo ich farmaceuci emigruja . Na stronach szwajcarskiego ministerstwa zdrowia sa statystyki ile osob w jakich dziedzinach wyjezdza do CH i niemieccy lekarze i farmaceuci to najwieksza grupa ( ok 15tys farm rocznie ! ) . Po 2 latach na pelnym etacie dostaje sie prawo na kierownika i wtedy to juz wogole pensja bajka . Powiem tylko ze rynek farmaceutyczny w CH na gwałt potrzebuje specjalistów zarówno do aptek jak i przemysłu . W razie pytan słuze szeroka wiedza jak krok po kroku załatwić tam prawo wykonywania zawodu i w srpawie zycia tam .

Pozdrawiam

czy w Szwajcarii "biorą" wszystkich farmaceutów jak leci czy czeka nas jakieś sito rekrutacyjne? czy mile widziani są młodzi farmaceuci? czy znajomość języka niemieckiego musi być od razu biegła czy wystarczy znajomość podstawowa, którą w czasie pobytu się wyszlifuje? z góry dziękuję za odpowiedź...

#12 Rosso

• Użytkownik
  • Pip
  • 21 postów
  • Uczelnia Wyższa:
  • Miejscowość:
    Szwajcaria
  • Stanowisko:
    Kierownik apteki
  • Miejsce pracy:
    apteka otwarta

Napisano 29 sierpień 2011 - 02:24

Wyświetl postUżytkownik sequence dnia 26 sierpień 2011 - 10:24 napisał

czy w Szwajcarii "biorą" wszystkich farmaceutów jak leci czy czeka nas jakieś sito rekrutacyjne? czy mile widziani są młodzi farmaceuci? czy znajomość języka niemieckiego musi być od razu biegła czy wystarczy znajomość podstawowa, którą w czasie pobytu się wyszlifuje? z góry dziękuję za odpowiedź...

Wszystkich to nie biora ale jesli na CV odpisza pozytywnie i zaprosza na rozmowe to trzeba sie postarać żeby nie dostać oferty . Młodzi maja o tyle lepiej ze majac dyplom wydany po 2004r maja latwiej z uzyskaniem prawa wykonywania zawodu w CH . Znajomosc musi byc min B2 bo taki certyfikat jest niezbedny do otrzymania prawa wykonywania zawodu ( chodzi tu o rozpoznanie dyplomu tzw Anerkennung eines Diplomes ) . Tematem rzeka jest ze szwajcarzy uzywaja specyficznego schwyzertuutsch ktory bardzo rozni sie od hochdeutsch i w dodatku co miasto czy kanton to inny dialekt . Oczywiscie jak sie poprosi to przejda na hoch bo go znaja uczac sie w szkolach i piszac w hochdeutsch ( u nich nazywaja to schriftdeutsch ) . Oczywiscie biegla nie musi byc , tak zeby moc sie w miare spokojnie porozumiec z czlowiekiem .

#13 Berthold24

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 04 wrzesień 2011 - 20:49

Wyświetl postUżytkownik Rosso dnia 24 sierpień 2011 - 22:25 napisał

Pozdrawiam

Podaj jakiś kontakt do Ciebie bo jestem zainteresowany

#14 Rosso

• Użytkownik
  • Pip
  • 21 postów
  • Uczelnia Wyższa:
  • Miejscowość:
    Szwajcaria
  • Stanowisko:
    Kierownik apteki
  • Miejsce pracy:
    apteka otwarta

Napisano 06 wrzesień 2011 - 06:44

Wyświetl postUżytkownik Berthold24 dnia 04 wrzesień 2011 - 20:49 napisał

Podaj jakiś kontakt do Ciebie bo jestem zainteresowany

amberlos@op.pl

#15 Tomek

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 81 postów
  • Uczelnia Wyższa:
    Uniwersytet Medyczny w Lublinie

Napisano 07 styczeń 2012 - 14:18

]

Wyświetl postUżytkownik Rosso dnia 14 lipiec 2011 - 12:53 napisał

Wysłałem do Was zgłoszenie z dokumentami w tym kilka pytań ale cisza w temacie ...............hmmmm

tez wyslalem i tez cisza- pic na wode fotomontaz :mellow:

#16 mecyja

• Użytkownik
  • Pip
  • 39 postów

Napisano 22 luty 2012 - 00:21

Wyświetl postUżytkownik homeandcare dnia 01 lipiec 2011 - 11:51 napisał

Dla chcącego nic trudnego, z początku praca jest bardziej na zapleczu apteki, do klienta farmaceuta z polski wychodzi bardziej asystując. Będąc na miejscu w Niemczech języka uczymy się dość szybko, wiemy to z doświadczenia bo nie są to pierwsi farmaceuci wysyłani przez nas za granicę. A tym bardziej łatwiej jest, gdy na miejscu są już inni ludzie z Polski. Jeśli pojawią się jeszcze jakieś pytania to proszę pisać, chętnie odpowiem.

Pozdrawiam,

Zespół Home and Care.

proszę o kontakt 48 602 170 937